Dormitoare copii- Siguranță pentru micuții tăi

Când ne apucăm de reamenajarea/amenajarea locuinței, avem câteva locuri cărora trebuie să le acordăm o atenție sporită. Unul dintre aceste locuri ar fi dormitorul copilului, sau locul său de joacă. Este spațiul în care mobilierul folosit trebuie să respecte anumite standarde de siguranță, totul pentru sănătatea copilașilor. Este recomandat să alegi elementele de mobilier care satisfac cerințele tale și care nu au riscul de a produce accidente nefericite.

dormitoare copii (1)

Picture 1 of 5

Fie că este vorba despre mobila de bucătărie, dormitor sau living, piața de specialitate este plină de oferte care mai de care mai diversificate. La fel este și la dormitoarele de copii. Chiar de este vorba despre un pat în formă de mașină, animalul preferat sau un birou roz pentru fetițe, mobilierul trebuie ales după mult research și cu multă grijă. Mediul în care copiii își petrec timpul le influențează caracterul și personalitatea, de aceea trebuie avută mare atenție în momentul în care le alegem mobila.

Atunci când te apuci de decorarea camerei copiilor, decide-te asupra schemei cromatice și temei pe care vrei să o aplici. Poți să iei în considerare și opinia celui mic, în definitiv, el este micuțul beneficiar al camerei speciale. Și faptul că îl implici în proiect și că îl lași să aibă propriile opinii și alegeri îl va ajuta să se bucure și mai mult de noul lor spațiu.

Ce culori să alegem?

Știm! Culorile dominante în dormitoarele copiilor sunt de cele mai multe ori roz sau albastru. Bineînteles, roz la fetițe și albastru sau bleu la băieți. Ei bine, nu trebuie să vă limitați la aceste culori, se poate încerca chiar o combinație de mai multe culori. Spre exemplu, dacă alegeți o combinație de verde cu portocaliu și cu galben oferim camerei o căldură luminoasă, naturală și veselă, care oferă copilului o energie aparte. Dacă, totuși, vreți să păstrați rozul, culoarea clasică folosite la fetițe, poate fi combinată cu alb și lila. Pentru băiat, puteți încerca să combinați albastrul cu verde, turcoaz sau portocaliu. Orice culoare folosiți, trebuie să luați în considerare starea pe care ne-o oferă o încăpere. Culorile vii, frumos luminoase, ne oferă o stare de bine, iar micuții noștri se pot dezvolta în condiții favorabile. Culorile deprimante precum bej sau gri trebuie evitate pe cât posibil.

Ce mobilă să alegem?

Mobila trebuie să fie colorată și veselă, cu cât mai multe locuri de depozitat deoarece copiii au o mulțime de lucruri mărunte care trebuiesc păstrate la loc sigur. De evitat ar fi corpurile de mobilă suspendate de perete, în care copilașii se pot agăța și se pot răni.

Ca în orice alt dormitor, patul este piesa de mobilier de bază, în care copilul își petrece cel mai mult timp. De aceea, trebuie să alegeți un pat comod și cât mai original, ceva care să îl atragă. Puteți încerca să vopsiți tavanul într-un mod unic, pe care să fie montate spoturi reglabile în intensitate. În cazul în care aveți doi copii, iar spațiul nu vă permite să le oferiți câte o cameră fiecăruia, paturile suprapuse sunt cea mai bună opțiune. Spațiul ocupat va fi mai mic, iar restul camerei va putea să le deservească ca spațiu de joacă. Și cum copiilor le place să se joace mult pe jos, optați pentru o podea acoperită, fie cu mochetă, fie cu un covor cât mai mare, astfel nu le va fi rece atunci când se vor juca și nu va fi dur pe jos pentru că aceștia pot cădea și se pot lovi.

Luați în considerare că micuții se vor simți în largul lor și vor avea senzația că sunt mult mai maturi dacă spațiul este aranjat precum camera părinților. De aceea, magazinele de specialitate au introdus scaune pliante sau rabatabile, fotolii sau canapele, toate la mici dimensiuni, pentru că sunt la mare căutare. Dar mare grijă la acest lucru! Chiar dacă optăm pentru un decor mai „matur”, un loc de ședere care este special amenajat pentru ei și, mai ales, potrivit vârstei și personalității lor, astfel se vor simți cât mai bine atunci când se joacă pe calculator, își fac temele sau se uită la desenele lor preferate. Ca o completare, dacă spațiul îți dă voie, poți adăuga o măsuță și scaune speciale pentru copii, pictate în culori vii. Astfel, cei mici vor avea propriul spațiu în care pot citi, colora, mânca și se pot dezvolta punându-și în valoare talentele creative.

Siguranța e pe primul loc!

Calitatea pieselor de mobilier pentru dormitorului copilului tău este pe primul loc. Nu achiziționa elemente de mobilier fără să te uiți la calitatea acestora. Asigură-te că sunt suficient de rezistente și de bine construite pentru a face față stilului de joacă al copilului tău. La fel de important este să te asiguri că mobilierul ales nu le va ridica eventuale probleme de sănătate. Unele cutii de depozitare a jucăriilor au sertare sau capace grele și le pot dăuna micuților tăi. Foarte mare atenție și la muchile și colțurile ascuțite la piesele de mobilier care pot răni un copil neatent în cazul în care se joacă în grabă. Știm că cei mici nu se joacă gândindu-se la siguranța lor, de aceea, părinților le revine această sarcină. Nu trebuie acceptat niciun risc privind siguranța sau sănătatea micuților noștri!

 

Lasă un Comentariu...

*