Cum să organizezi jucăriile copiilor

Dacă ai copii, jucăriile reprezintă un element important și inevitabil al casei. Cu siguranță știi asta și, la fel de bine știi și că  volumul total poate fi ușor redus dacă există o minimă organizare. Așadar, iată câteva strategii și moduri în care poți organiza impecabil jucăriile.

cum organizezi jucariile

 Camera copiilor, pentru mulți părinți e o adevărată junglă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toată casa, dacă nu ești foarte atentă poate deveni un imens loc de joacă. De aceea, designerii s-au gândit și la acest aspect și au propus câteva idei ingenioase de organizare a jucăriilor.

În primul rând, înainte de a alege organizatoarele, trebuie să ții cont de culorile existente în camera copilului și de stilul pe care-l are. Astfel, vei alege cutiile sau containerele care se potrivesc cromatic cu stilul camerei.

1

Picture 1 of 10

 Investește într-un mobilier cu funcții duble. Cea mai bună investiție, mai ales pentru camera copilului este mobielierul cu funcții diferite. Un pat cu ladă sau cu etajere încorporate pe care poți pune cărțile sau plușurile. De asemenea, dulapul de haine poate avea pe ușa exterioară încorporate etajere pe care să pui câteva cutii.

 Cumpără rafturi reglabile. Rafturile alese pentru camera copilului ar trebuie să fie reglabile, astfel încât să se muleze pe nevoile camerei și a propriilor copii.

 Pune jucăriile frecvent utilizate pe rafturile joase. Jucăriile cu care cel mic se joacă cel mai mult, ar trebui puse pe rafturile la care copilul ajunge cel mai bine. Astfel, nu riști ca cel mic să de-a jos toate celelalte jucăriile pentru a-și lua un singur tractoraș.

 Alege recipiente de depozitare potrivite. Acest lucru ajută la eliminarea ”zgomotului vizual” din cameră, ceea ce va face să pară mai bine organizată. Poți opta pentru cutii colorate, înalte care să mascheze ”dezordinea” din ele.

 Folosește spațiul de pe perete. Agață cârlige pe pereții nefolosiți, în care poți prinde saci plini cu jucării.

 Pune rafturi în colțurile camerei. Există acum pe piață tot felul de rafturi atrăgătoare cu un design special pentru copii, care pot fi plasate în colțurile camerei și pe care pot fi așezate jucării, astfel încât să nu stea împrăștiate pe jos.

 Alege containerele din lemn. Impropriu spus container, însă există unele containere din lemn, în care poți pune mai multe jucării, deoarece sunt foarte înalte și de jur împrejur au o plasă transparentă, astfle încât poți vedea de unde să iei jucăria pe care cel mic și-o dorește, fără a fi nevoie să le scoți pe toate.

 

 

 

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*