Cum să faci camera copilului mai interesantă pentru el?

Atunci când este mic, pentru un copil contează foarte mult cum arată camera sa. Indiferent de vârsta pe car eo are, camera sa este locul în care petrecere majoritatea timpului, fie dormind, fie jucându-se, fie făcând lecții sau oricare altă activitate pe care și-o dorește. Unii copilași au tendința de a se plictisi repete de camera lor, de mobilier, de culori și de tot ceea ce îi înconjoară, dorindu-și astfel o schimbare. Din punct de vedere financiar, nu este eficient și înțelept ca părinții să se apuce de redecorat și vopsit de fiecare dată când cel mic s-a plictisit. Tocmai de aceea, în continuare veți afla care sunt cele mai potrivite metode pentru amenajarea camerei copilului, astfel încât aceasta să devină mai interesantă pentru el.

Rearanjarea mobilei

Reorientarea mobilierului din cameră poate oferi un aer fresh încăperii, iar cel mic va fi fascinat de cât de diferit poate arăta camera lui, dar fără a schimba nimic. De asemenea, poate fi o ocazie bună pentru a economisi chiar mai bine spațiul sau de a elimina din peisaj anumite piese de mobilier care nu mai sunt eficient pentru copil, cum ar fi un pătuț de bebeluș în care nu mai poate dormi. Acest truc este eficient nu doar pentru camerele copiilor, cât și pentru orice altă cameră din casă, schimbând complet înfățișarea acesteia.

Un perete deosebit

Această tehnică se numește tehnica peretelui accent, care constă în vopsirea, tapetarea sau decorarea într-un mod neobișnuit a unui singur perete din începăere, astfel încât acesta să devină mai deosebit și să schimbe dinamica.  Pentru amenajarea camerei copilului, cea mai eficientă metodă pentru împodobirea unui perete ar fi folosirea unor stickere masive special concepute pentru așa ceva. Ele vor oferi personalitate camerei, pot fi reprezentate de personajele din desenele animate preferate și reprezintă și un mijloc excelent de decor. Aceste stickere sunt special concepute pentru pereți, astfel încât ele nu vor deteriora lavabilă și vor putea fi îndepărtate fără rpobleme în momentul în care cel mic s-a săturat de ele. De asemenea, dacă optați pentru un sticker pentru camera copilului, veți minimiza necesitatea unor obiecte decorative care ar putea să reprezinte modalități noi de a intra în bucluc pentru cel mic – tablouri cu rame proeminente, aplice cu obiecte decorative, iar lista poate continua.

Ferestrele și povestea lor

Ferestrele fiecărei camere sunt deosebite în felul lor, dar toate pot fi maximizate astfel încât să aducă un aer nou camerii, să o facă mai interesantă și mai plăcută pentru cel mic. Amenajarea camerei copilului poate fi mult înfrumusețată de alegerea unor stickere pentru ferestre – acestea pot fi ideale pentru blocarea luminii sau pentru crearea unor jocuri de lumini și umbre în momentul în care soarele bate pe geam. De asemenea, schimbarea draperiilor este o altă modalitate economă și interesantă pentru cel mic. Puteți opta pentru draperii cu personaje din desenele animate, acestea putând fi schimbate cu uurință după ce copilul își va pierde interesul față de ele. Ca plus de divertisment, puteți opta pentru atașarea unor jucării de pluș sau de plastic pe galeria draperiei, făcând să pară că acestea pot zbura, se află într-o misiunea sau acolo este casa lor – cel mic va fi impresionat cu sigurană! Pervazul poate fi folosit și el pentru a spune o poveste prin folosirea sa ca spațiu decorativ sau de depozitare, devenind astfel o cameră pentru o casă de păpuși, o pistă pentru mașinuțe sau orice altceva își dorește cel mic.

Lasă un Comentariu...

*