Cum să amenajez camera fetiţei mele

Dormitorul este locul din casă cel mai relaxant. Acolo îmi găsesc liniştea, mă odihnesc, visez şi la propriu şi la figurat, mă simt protejată şi sigură pe mine.

Acest lucru este valabil şi pentru cei mici, care au nevoie de un spaţiu frumos, curat, în care să se poată desfăşura aşa cum îşi doresc şi în care să-şi pună imaginaţia la muncă.

Fetiţele visează incă de mici la camere cât mai mari, pline de păpuşi, desene colorate şi mobilier frumos conturat, care să-ţi transmită o stare de poveste.

camera fetita 5

Picture 1 of 6

Este foarte important să ascultăm şi părerea celor mici atunci când începem amenajarea camerei.

De ce spun asta?

Atunci când copilul contribuie şi vine cu idei, îl ajuţi să-şi dezvolte personalitatea, să exploateze dorinţele si necesităţile de care are nevoie.

Camera unei fetiţe poate fi simplă, complexă, vintage, modernă sau clasică, totul depinde doar de gusturile ei.

Cam toate fetiţele vor camere cu pereţi roz si desene cu prinţese, păpuşi Barbie sau cu animăluţele preferate.

Desigur, poţi opta pentru picturi pe pereţi, realizate de artişti plastici, însă sticker-ele decorative sunt o variantă mult mai ieftină şi mai practică.

Când fetiţa va creşte şi se va plictisi de ele, le poţi da jos de pe perete foarte uşor, o mână de var lavabil fiind suficientă pentru a acoperi urmele lăsate de stickere.

Stickere găseşti în magazinele de decoraţiuni, în librării, dar şi in marile supermarkete, la preţuri accesibile , în culori şi mărimi diferite.

Mobilierul clasic,de culoare albă,  dar la care poţi adăuga mici artificii este ideal pentru camera unei fetiţe.

Spre exemplu, pe dulăpiorul cu hăinuţe poate lipi fluturaşi, poze cu ea sau cu artista preferată.

Draperia din camera unei fetiţe este musai să fie cât mai deschisă la culoare şi diafană. Optează pentru culori calde precum bej, galben, ivoire sau roz pal, pentru a permite luminii să pătrundă cât mai uşor în cameră.

O pată de culoare şi de creativitate poate fi reprezentată de covoraşul pe care îl alegeţi.

La mare modă sunt covoarele mici, ovale sau pătrate, cu fir lung. Sunt extrem de simpatice, pufoase şi le găseşti într-o gamă largă de culori.

În privinţa patului nu cred că trebuie să vă faceţi prea multe griji: cu lenjeria perfectă peste, aproape că nici nu va mai conta culoarea sau forma acestuia.

Fetiţele iubesc lenjeriile moi, de culoare roză sau albă, cu animăluţe, floricele sau fluturaşi. Să nu uităm de imprimeurile cu steluţe si ursuleţi somnoroşi care înca sunt la mare căutare.

Biroul reprezintă un detaliu important aş spune eu, deoarece acolo copilul îşi va petrece o parte din timp, atunci când işi face temele, colorează sau pur şi simplu se joacă.

Alegeţi modelul şi înălţimea în funcţie de vârsta copilului şi de necesităţile acestuia, nu de preferinţele voastre ca părinţi.

Cu un scaun şi un birou potrivit, poţi evita problemele pe care copilul le poate manifesta mai târziu, din cauza posturii incomode.

Dacă nu dispuneţi de foarte mult spaţiu în camera fetiţei, vă propunem un pat etajat care combină tot mobilierul necesar: birou, dulap, etajere. Pentru mai multă siguranţă, prindeţi ansamblul de perete.

Iluminatul este si el important, iar intr-o cameră cochetă de fetiţă nu trebuie să lipsească veiozele şi lampadarele care creează o ambianţă extrem de placută.

Oferă-i fetiţei tale somnul odihnitor şi liniştea de care are nevoie intr-o cameră amenajată strict pe gustul ei şi las-o să facă ce ştie ea mai bine: să viseze!

Lasă un Comentariu...

*