Cum să alegi biroul potrivit pentru copii – Sfaturi practice

Ai decis să dai startul proiectului de amenajare interioară a camerei copilului? Vrei ca spațiul său de lucru să arate bine și să îi asigure acestuia confortul de care are nevoie, pentru a fi productiv?

Astăzi am pregătit un ghid al cumpărătorului, care include câteva sfaturi practice pe care le poți considera atunci când vrei să alegi mobila potrivită pentru activitățile de lucru ale celor mici.

Alegerea biroului în funcție de vârstă

Principalul criteriu de selecție pe care trebuie să îl consideri, atunci când alegi un birou pentru copii, este reprezentat de vârsta acestora.

  • Copiii de 3-4 ani vor utiliza această piesă de mobilier pentru a se juca și pentru a desfășura activități menite să le dezvolte imaginația. În acest caz, poți opta pentru o simpla măsuță cu scaune, la care cei mici pot desfășura activități menite să contribuie la dezvoltarea creativității lor.
  • Pe măsură ce copilul înaintează în vârstă, măsuța cu scaune poate fi înlocuită cu un birou compartimentat conform nevoilor sale. În funcție de echipamentele de lucru pe care cel mic le utilizează, poți opta pentru un birou cu spațiu destinat calculatorului și cu mici compartimente destinate depozitării accesoriilor folosite zilnic.

Rolul materialelor din care sunt confectionate birourile

Atunci când vorbim despre amenajarea biroului celor mici, calitatea pieselor achiziționate reprezintă un factor esențial de care părinții trebuie să țină cont.

  • Este recomandat să optezi pentru un birou fabricat din materiale rezistente, precum lemnul masiv. Durata sa de viața este una sporită, comparativ cu cea aferentă altor materiale disponibile.
  • În plus, este indicat să îți îndrepți atenția către un birou comercializat de un producător de încredere, care oferă un certificat de garanție în cazul produselor comercializate. Acestea vor asigura condiții optime de lucru celui mic, care va fi în siguranță.
  • Mai mult decât atât, copiii nu sunt foarte atenți la piesele de mobilier pe care le utilizează. Din acest motiv, este necesar să alegi un produs rezistent, pentru ca investiția pe care o faci să fie una avantajoasă pe termen lung.

Versatilitatea pieselor de mobilier achiziționate

Atunci când apare un nou membru al familiei, tendința naturală a părinților este cea de amenajare a camerei bebelușului, fără a gândi acest proiect pe termen lung.  Din acest motiv și dat fiind faptul că cel mic va crește repede, este indicat să faci alegeri de care să profiți pe termen lung.

  • Piesele de mobilier reglabile reprezintă varianta ideală pentru camera copilului. În această categorie intră și birourile reglabile, care pot fi utilizate timp de câțiva ani, prin adaptarea lor la nevoile celui mic, pe măsură ce acesta crește.
  • Birourile reglabile pentru copii sunt prevăzute cu părți mobile, care pot fi ajustate în funcție de nevoi, inclusiv în ceea ce privește înălțimea sau unghiul blatului de scris.

Compartimentarea adecvată a biroului pentru copii

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție în camera copilului și de nevoile acestuia, poți opta pentru una dintre următoarele variante:

  • Un model simplu de birou, alcătuit dintr-un blat de lucru și picioare de susținere;
  • Un model complex de birou, prevăzut cu rafturi, sertare și alte spații de depozitare necesare sau de susținere a echipamentului de lucru utilizat: loc pentru unitate, spațiu destinat tastaturii, loc pentru depozitarea caietelor sau a accesoriilor utilizate în cadrul activităților creative.
  • Varianta cea mai practică este cea care include mai multe spații de depozitare. Deși cel mic nu are nevoie de acestea în primii ani de viață, ulterior îi vor fi utile. Astfel, tu nu va trebui să investești într-un birou nou, pentru a-i asigura confortul.

Prin urmare, atunci când alegi biroul pentru camera copilului, trebuie să te gândești la modul în care poți face o investiție inteligentă, pe termen lung.  Transformă confortul celui mic într-o prioritate și mizează pe eficiența materialelor de calitate superioară.

În plus, optează pentru modelele reglabile, prevăzute cu spații de depozitare, care vor fi utile și atunci când cel mic va crește. Astfel, investiția ta va fi una avantajoasă, din toate punctele de vedere.

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un Comentariu...

*