Camera de tineret – 5 idei pentru un spațiu confortabil

Orice părinte știe că adolescența reprezintă vârsta descoperirii propriei identități. Vorbim despre o perioadă în care un copil își definește caracterul și devine, printre altele, nesigur și indecis. Acest lucru se manifestă într-un mod cât se poate de evident în relația cu ceilalți și tot ceea ce îl înconjoară. Deoarece se află într-un moment de auto-cunoaștere, amenajarea camerei unui adolescent este destul de dificilă, mai ales că încăperea reprezintă mult mai mult decât un simplu loc destinat somnului. Spațiul său personal trebuie să-i reflecte spiritul tânăr, să fie plin de energie și pozitivitate. Dacă ai nevoie de inspirație, îți prezentăm câteva idei utile care te vor ajuta să-i transformi camera într-o încăpere plăcută și confortabilă.

Folosește soluții de stocare inteligente

Să fim sinceri, adolescenții și camerele ordonate sunt o combinație rară. Dar, pentru că încep să își exploreze independența, aceștia au nevoie de cât mai mult spațiu la dispoziție, deoarece dormitorul lor va îndeplini mai multe funcții. Practic, este vorba de o cameră polivalentă, în care trebuie să se regăsească spațiul de dormit, zone de studiu, de relaxare și depozitare.

Mobilierul multifuncțional reprezintă o opțiune potrivită de stocare pe care tinerii o vor aprecia. Având o mulțime de locuri în care să își pună lucrurile, chiar dacă le aruncă rapid în sertare, vor reuși să își păstreze camera cât mai curată. Amplasează strategic câteva corpuri precum comode, polițe suspendate, piese pe colț, lăzi sub pat, bănci sau fotolii cu loc de depozitare ori un dulap în jurul patului. Cele cu forme inedite sau montate într-o ordine neconvențională se vor potrivi perfect într-o cameră modernă.

Alege un design îndrăzneț pentru pereți

Dormitorul este singurul loc în care adolescenții se pot refugia atunci când se simt copleșiți de lumea plină de reguli și cerințe a celor mari. Dacă adulții preferă un decor liniștit pentru a se simți confortabil, tinerii vor să se exprime netulburați într-o zonă unde imaginația nu are limite. Pereții sunt cei mai buni prieteni ai adolescenților și de aceea nu trebuie să rămână simpli, ci să emane o energie puternică. Culori vibrante, afișe, postere, tablouri inspiraționale, notițe, autocolante, graffiti, stickere și decorațiuni – toate își vor găsi locul pe pereți. Accentele metalice, neon, nuanțele de gri și infuziile de alb sau negru asociate cu diferite pete de culoare sunt ideale pentru camera de tineret. În cazul în care dormitorul este mic, dar personalitatea tânărului este mare, folosește un decor de perete supradimensionat. Tapetul sau o galerie de artă îl poate ajuta să își exprime individualitatea fără să ocupe spațiu prețios.

Creează o zonă de gaming

Orice adolescent are diferite pasiuni care îi ajută să se relaxeze sau să petreacă timp alături de prieteni. O zonă proprie de recreere în camera sa este absolut necesară pentru amplificarea stării de bine. În cazul în care iubește jocurile video, amenajează-i o zonă în dormitor care să satisfacă cerințele unei sesiuni mai scurte sau de durată de joacă, care să respecte pretențiile unui gamer. Ia în considerare achiziția unor scaune de gaming de calitate, un suport TV reglabil și configurabil, o piesă centrală de mobilier pentru a ține totul organizat și accesibil, câteva lămpi creative cu plasmă, pentru atmosferă, sau un covor pufos cu mesaje din lumea computerelor și a jocurilor. Un loc de gaming va ajuta adolescentul să își exprime cu adevărat creativitatea, imaginația și personalitatea.

Decorează camera cu materiale textile de calitate

Tuturor ne place să fim puțin răsfățați, iar acest lucru este valabil și pentru adolescenții melancolici și visători. Așadar, folosirea unor textile de calitate îi vor asigura copilului tău tot confortul de care are nevoie, mai ales că adoră să petreacă destul de mult timp în camera sa. Folosește un covor pufos, o pătură sau o cuvertură moale pentru pat, perne colorate de catifea ori din texturi bune. Perdelele agățate pot delimita foarte ușor spațiu, însă sunt mai degrabă potrivite pentru camera unei fete, iar o lenjerie de pat plăcută la atingere poate completa armonios decorul.

Include detalii jucăușe

O cameră de tineret perfectă trebuie să fie reprezentativă pentru stilul unic al ocupantului. Deși sunt în plin proces de creștere și dezvoltare, adolescenții rămân totuși niște copii care adoră lucrurile mărunte. Câteva detalii jucăușe le vor asigura mai mult confort în spațiul lor propriu. Ai posibilitatea de a folosi decorațiuni diverse, steluțe strălucitoare în întuneric, scaune deosebite, un leagăn suspendat, desene inedite în spatele patului sau piese de artă care să îi aducă o notă de distracție. Profită și de-al cincilea zid, și anume tavanul, și oferă-i adolescentului tău ocazia de a transforma partea superioară a camerei într-o componentă interesantă, plină de personalitate.

Viața unui tânăr este extrem de încărcată, deoarece pentru el lucrurile se întâmplă constant, iar de multe ori sunt contradictorii. Amenajarea unei camere de tineret este una de tranziție, în care adolescentul nu își mai dorește ceva copilăresc, dar nici ceva matur. De aceea, dormitorul său trebuie să fie confortabil și multifuncțional, ca să poată găzdui o personalitate puternică.

Lasă un Comentariu...

*