Alege cele mai bune materiale pentru mobilierul copilului tău

Știm că există o paletă coloristică pe care specialiștii ne îndeamnă să o utilizăm pentru amenajarea camerei copilului. De ce? Fiindcă aceste culori influențează personalitatea micuțului. Mai știm și că alegerea jucăriilor este extrem de importantă. Trebuie să le oferim acele jucărioare care le pot dezvolta creativitatea. La fel este și cu alegerea materialelor din care este confecționat mobilierul.

materiale mobilier copii (1)

Picture 1 of 4


Lăsând la o parte aspectele care țin de design sau de stilul mobilierului, amenajarea camerei bebelușului trebuie să fie tratată cu multă atenție. Pătuțul, comoda, masa de schimbat sau dulăpioarele copiilor trebuie să fie confecționate din materiale recomandate lor, din varii motive.

Atunci când ne referim la pătuțurile celor mici, se remarcă trei tipuri de materiale:

Sintetic. Pătuțurile confecționate din materiale sintetice au, de obicei, formă dreptunghiulară și sunt cel mai adesea făcute din plastic. Dezavantajul acestui material este că rezistența părților laterale este redusă. Odată ce bebelușul se poate ridica în picioare, ar putea ceda mult mai repede, față de alte tipuri de materiale.

Lemnul. Acesta este cel mai recomandat material pentru pătuțuri (și nu numai). El oferă siguranță maximă copilului și este și extrem de elegant.

Astfel de pătuțuri găsiți la Tutti Bambini. De exemplu, setul de mobilier Katie Expresso este formt din pătuț și comodă, ambele confecționate din lemn masiv, foarte elegant. Le găsiți aici: http://www.bebebrands.ro/patuturi-si-accesorii/set-mobilier-katie-expresso-format-din-2-piese-patut-si-comoda.

Aceste seturi de mobilier vin în ajutorul părinților care nu știu cum să decoreze camera copilului. Chiar și în momentele în care aștepți primul copil și nu știi care este cea mai potrivită mobilă pentru camera acestuia, producătorii vin cu idei extrem de utile.

De ce să alergăm din magazin în magazin să găsim dulapul care să se potrivească cu patul pe care deja l-am achiziționat, sau comoda care să fie suficient de mare cât să se încadreze în spațiul rămas. Concesiile nu trebuie să existe atunci când vine vorba de copiii noștri. De aceea, un set de mobilier precum Milan Reclaimed Oak, format din pătuț, comodă și dulap, este alegerea ideală. Cu un set ca acesta, camera bebelușului tău va fi completă și va avea un look fresh, modern, care se va adapta facil la orice redecorare a camerei.

Metalul este alegerea părinților moderni, oferind o notă de originalitate. Avantajele alegerii unui pat din metal este durabilitatea și stabilitatea crescute, spre deosebire de cele din lemn sau plastic. Există chiar și țarcuri confecționate din metal, fiind extrem de versatile și practice.

Lemnul reprezintă varianta cea mai populară atunci când vorbim despre dulapul cu haine pentru copii sau bibliotecă. Deși, mobilierul din lemn masiv este, fără dubii, exponentul rafinamentului și eleganței în designul interior, o parte din părinți consideră că sobrietatea lui nu se potrivește cu gingășia unui copilaș.

Unii designeri propun și alte materiale pentru camera copilului, materiale precum plasticul sau metalul. Totuși, eu rămân de părere că piesele de mobilier din lemn, fie el natural sau prelucrat, oferă camerei luminozitatea și căldura pe care nu o regăsim în cazul altor materiale.

Indiferent de tipul de material pentru care optăm, trebuie să avem în vedere fericirea celui mic și cum alegerile noastre îi vor influența buna dezvoltare. Cam greu să fii părinte, nu-i așa?

Lasă un Comentariu...

*