3 motive pentru care să investești într-un termometru de cameră/baie pentru copii

Ca și adult nu este foarte complicat să rezolvi problema frigului sau a călduri. Este simplu, după caz, mai pui ceva pe tine sau mai dai jos ceva, pornești centrala sau aerul condiționat pentru a obține temperatura ambientală optimă.

termometru de camera (1)

Picture 1 of 3

În cazul unui bebe, a unui nou născut situația nu este la fel de ușoară, pentru că el nu poate încă să-ți comunice verbal, eventual te poate avertiza prin plâns, iar tu vei încerca să depistezi care este problema.

În plus, lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât în primele luni de viața, micuțul încă nu prezintă o circulație a sângelui foarte bine pusă la punct. Din acest motiv, extremitățile, piciorușele și mânuțele, s-ar putea să-i fie tot timpul reci, dar asta nu înseamnă neapărat că-i este și frig. O modalitate de a verifica acest lucru este să-i atingi năsucul, acesta este unul din repere pe care le poți avea astfel încât să stabilești dacă-i este frig sau nu. Astfel, dacă nasul îi este rece este cazul să mai pui o păturică pe micuț, și, mai simplu, este să investești într-un termometru precum acesta.
Termometru de cameră sau de baie, ori un termometru ce poate fi folosit în ambele medii te scutește de grija permanentă dacă lui bebe îi este bine sau nu.
De altfel, pe lângă celelalte trei argumente, aceste este cel mai solid care te poate convinge să cumperi un termometru de cameră, mai ales dacă ești pentru prima dată părinte.

Așadar, de ce să investești într-un termometru de cameră/băiță achiziționat dintr-un loc ca acesta?

1. Băița trebuie să fie un moment de răsfăț pentru cel mic. Ea face parte din igiena și rutina lui. Cu toate acestea, să fim serioși, nu este ca și cum bebe se tăvălește prin noroi și tu trebuie să îndepărtezi toată această mizerie. Și pentru că este un moment de bucurie apa trebuie să aibă temperatura optimă. Ca și adulți avem preferințe diferite, unii vor o apă fierbinte care să le facă pielea roșie ca racul, alții din contră o vor ceva mai rece.

În cazul bebelușului temperatura apei trebuie să fie egală cu temperatura corpului de 36-37 de grade Celsius. Ori pentru a fi sigură că apa nu este nici prea rece nici prea caldă, termometrul pentru baia bebelușului devine vital.

2. Temperatura din camera copilului este de asemenea importantă. De altfel, din dorința de a ne proteja micuții, de a-i feri de răceli, avem tendința să încălzim exagerat de mult camera în care aceștia stau și dorm. Cu toate acestea știai că temperatura ideală pentru bebe variază undeva între 18 și 22 de grade? În concluzie, evită să te iei pe tine drept reper atunci când setezi temperatura din locuință și încearcă să creezi un mediu propice și pentru puiul tău. Nu uita, pe lângă utilizarea termometrului de cameră care îți va arăta instant numărul gradelor din camera bebelușului poți recurge și la varianta în care-i verifici temperatura năsucului.

3. Nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care se merită să investești într-un termometru de cameră și băiță este aspectul acestuia. În momentul de față piața îți pune la dispoziție numeroase modele, care mai de care mai interesante, ori termometrul pe lângă dublul său rol de a măsura temperatura din cameră și temperatura apei se poate transforma în prima jucărie a micuțului tău.

Lasă un Comentariu...

*