Desfundare canalizare – 5 lucruri bine de știut

Desfundarea canalizării nu este una dintre cele mai plăcute activități, însă, uneori este necesară, și, de cele mai multe ori, necesită intervenția unor specialiști.

  

            Care sunt serviciile de desfundare disponibile?

            Când vă gândiți să apelați la specialiști în probleme ce țin de desfundarea unei canalizări trebuie să știti care sunt opțiunile de servicii disponibile.

            Puteți apela la specialiști pentru desfundări ale obiectelor sanitare din bucătărie și baie (WC, chiuvetă baie, cadă, chiuvetă bucătărie), pentru desfundare de coloane, orice tipuri de țevi, fose septice și chiar pentru desfundarea sifoanelor pentru pardoseală.

            În așa fel, veți ști pe cine să contactați în funcție de dificultățile întâmpinate în gospodăria voastră.

            Ce metodă de desfundare a canalizării să alegi?

Modalitatea prin care se face extragerea obiectelor care au dus la înfundarea țevii diferă în funcție de gravitatea fiecărui caz în parte.

De cele mai multe ori depinde și care sunt dimensiunile țevilor care s-au înfundat. Specialiștii sunt, bineînțeles, instruiți să aleagă cea mai bună variantă pe care o au la dispoziție în urma constatării (în cazul în care se optează pentru o inspecție video) și informațiilor obținute de la client.

Dacă se apelează la o inspecție video, suprafața care va fi analizată va fi mult mai mare și, prin prevenție, vă poate scăpa de anumite neplăceri care pot apărea pe viitor.

            Înlăturarea dopului poate avea loc în primă fază prin folosirea unui șarpe electric, beneficiul fiind acela că se poate strecura și prin cele mai înguste țevi. Rata de succes a operațiunii este foarte mare, iar apelarea la serviciile de specialitate va garanta rapiditatea intervenției, dar și un minim de deranj în gospodărie.

            Se mai poate apela și la o pompă specială ce are rolul de a împinge cu putere dopul format. Această metodă poate fi aplicată regulat și pentru a îndepărta depunerile de pe pereții scurgerilor sau pentru a scăpa de mirosurile neplăcute cauzate de acestea.

            Cauzele înfundării unei canalizări

Blocajele de pe conducte pot fi rezultatul unor obiecte ajunse în mod accidental pe țeava din interiorul casei sau apartamentului. Anumite blocaje mai serioase pot ajunge să necesite înlocuirea unor părți afectate.

Dopurile formate din acumulări în timp pe suprafața conductelor sunt întâlnite cel mai des, fiind situații destul de comune.

            De ce și când trebuie făcută desfundarea?

Vă recomandăm să apelați la specialiști când scurgerile obiectelor sanitare din locuință funcționează cu dificultate. Vă vor ajuta să evitați anumite refulări neașteptate, nedorite și incomode. Pentru că astfel de situații ajung să producă pagube mari, o intervenție din timp va fi întotdeauna mai puțin costisitoare.

În același timp, dacă blocajul complet este deja prezent, contactarea imediată a specialiștilor va duce la o rezolvare mai rapidă a problemei.

Firmele specializate dispun de echipament performant cu care vor efectua cu ușurință intervenția, fără de care procedura ar fi mult prea îndelungată și s-ar produce foarte multă mizerie în gospodăria afectată.

Ajutorul unor specialiști nu este binevenit doar atunci când avem obiecte blocate pe țeavă. Ei pot interveni chiar în situații ce provin din acumularea de grăsimi, detergenți sau chiar calcar pe suprafața țevilor de scurgere. 

            De ce să apelezi la specialiști?

            În momentul în care încercăm să ne desfundăm singuri țevile trebuie să avem în vedere dacă acestea sunt înfundate complet sau parțial. Dacă blocajul este complet diverse metode cu soluții preparate în casă sau soluții pentru desfundare achiziționate de la magazine, nu vor funcționa.

            În aceste situații trebuie să aveți grijă să nu înrăutățiți situația, ajungând să aveți diverse refulări în locuință sau pagube produse de eventuala avariere a unei conducte.

            Firmele care se ocupă de desfundare canalizare au la bază personal calificat, utilaje performante și experiență în domeniu. Apelarea la specialiști vă va ajuta să aveți parte de o intervenție cât mai rapidă și deloc inconfortabilă pentru clienți, și nu foarte costisitoare.

Lasă un Comentariu...

*