Ești un spirit romantic și ai vrea ca acest aspect să se simtă în și casa ta? Perfect. Trebuie doar să fii atentă la câteva detalii

Ți-ai dori ca apartamentul să fie amenajat într-un stil romantic? Ai nevoie de câteva idei pentru a vedea cum anume să rezolvi problema? Poți începe să citești articolul de mai jos.

10

Picture 1 of 10

Romantic, intim și senzual? Asta ai vrea să ”spună” apartamentul tău în momentul în care îl vede cineva pentru prima dată? Ai idee cum ai putea să-l faci să arate astfel? Trebuie doar să cauți și să te informezi.

Alege materiale fluide. Stilul romantic este definit, în principal, de materiale fluide pe care le folosești. De la lengeria de pat din dormitor și până la perdelele și draperiile alese. Ca să nu mai vorbim de pernele decorate. Așadar, materialele folosite pentru acestea trebuie să fie cât mai naturale și mai fluide, eventual în culori pastelate, șterse, precum un roz pudră, albastru turcoaz sau verde deschis. Florile dau și ele un aer romantic materialelor, așa că, poți alege draperii înflorate.

Mărește vizual spațiul. Pentru a mari vizual spatiul, vopsește pereții în alb, iar pardoseala ar trebui să fie dintr-un parchet dintr-o esență de stejar deschisă la culoare. Pe acest fundal neutru construiește un scenariu al culorilor și texturilor, în care să se reunească deopotrivă influențe vintage, shabby chic conturând un minunat decor romantic. Pentru a nu încărca vizual încăperile, alege piese de mobilier de înălțime medie care satisfac nevoile de depozitare.

Mobilierul clasic. Pentru a contura cât mai bine stilul romantic, ar fi indicat să mizezi pe un mobilier clasic, în nuanțe deschise. Albul este cel mai reprezentitiv pentru acest stil, însă dacă nu ești neapărat de acord cu această nuanță, poți opta pentru culori naturale, precum cele care imită lemnul. Covoarele cu textură pufoasă îmbracă excelent încăperile, sporind senzația de confort. Tăbliile de pat, cuverturile, pernele decorative, lămpile de pe noptiere, sau băncuța de la marginea patului, pot reuși  să creioneze un ambient romantic.

Holul decorat cu accesorii elegante în culori de bej, va face ca intrarea în casă să fie una specială. Mobilierul din hol trebuie să fie discret (se poate rezuma la două măsuţe cu diferite întrebuinţări, una având însă o oglindă generoasă). Nu trebuie omise nici suporturile de haine şi umbrele. Iluminarea perfectă este cea naturală, folosindu-se de ferestre largi, dar şi de corpuri de iluminat elegante. 
Bucătăria este recomandabil să păstreze cromatica deschisă faţă de livingul ce poate conţine chiar accente masculine, în culori închise de maro. O amenajare clasică, un mobilier simplu, din lemn alb va asigura o bucătărie de vis. Livingul este locul care îmbină relaxarea şi confortul, astfel că propune un mobilier modern, care creează ideea de spaţios, dar şi de primitor. 

Sursă foto: el mueble

Lasă un Comentariu...

*