Cum schimbi aspectul camerei într-o singură zi

Camera ta începe să ţi se pară monotonă? Nu mai simţi senzaţia de prospeţime pe care ţi-o oferea altădată? Înseamnă că e timpul să faci o schimbare. Şi o poţi face într-o singură zi. Iată ce paşi ai de urmat.

Cum schimbi aspectul camerei intr-o singura zi1

Picture 1 of 12

Estimează câţi bani poţi investi în schimbare
E absolut necesar să ştii de la început ce sumă îţi permiţi să cheltuieşti. În funcţie de asta, vei şti exact ce modificări poţi face. Dacă dispui de bani puţini, te vei rezuma la a schimba culoarea încăperii, fără să te arunci în achiziţii de obiecte decorative multe şi scumpe.

Eliberează camera
Înainte de orice, debarasează camera de toate lucrurile inutile pe care le-ai strâns de-a lungul vremii. A venit momentul să te desparţi de ele. Nu trebuie să-ţi pară deloc rău, pentru că, în felul acesta, faci loc pentru altele nou-nouţe. Aşadar, aruncă, donează sau vinde tot ce e de prisos.

Zugrăveşte camera
La acest capitol vom zăbovi puţin. Pentru că o culoare nouă va schimba radical aspectul camerei tale, este foarte important să nu faci niciun pas greşit. Să o luăm, aşadar, pe îndelete.

Alege culorile
Pentru că gusturile nu se discută, ai libertate totală să alegi în ce atmosferă cromatică vrei să-ţi petreci timpul. E bine să ştii că se poartă culorile puternice, îndrăzneţe. Iată câteva combinaţii interesante: Tucoaz şi maro. Gri şi auriu. Lila şi gri. Roşu şi roz. Alb, bej şi violet. Orange şi maro. Ocru, roşu şi bleu. Violet, roz şi purpuriu. Alb, negru şi bleu. Corai şi bej.

Cumpără vopseaua
Odată ce te-ai decis asupra culorilor, înainte să cumperi vopseaua, estimează de ce cantitate ai nevoie.
Cum estimezi de câtă vopsea ai nevoie

1. Calculează perimetrul camerei, însumând lungimea şi lăţimea, în metri, a fiecărui perete.

2. Calculează suprafaţa pereţilor camerei, îmulţind numărul obţinut la pasul 1 cu înălţimea peretelui camerei.

3. Din suprafaţa obţinută la pasul 2, scazi suprafaţa fiecărei ferestre şi uşi.

4. Împarte apoi suprafaţa totală ce trebuie acoperită cu vopsea (numărul obţinut la pasul 3) la 10. Asta, pentru că 10 metri pătraţi reprezintă suprafaţa aproximativă ce poate fi acoperită de 1 litru de vopsea lavabilă. Obţii astfel numărul de litri de vopsea lavabilă de care ai nevoie. Apoi înmulţeşti cu 2, pentru că va fi nevoie să aplici două straturi de vopsea!

Vopseşte în 5 paşi
Aşează pe jos ziare ca să nu murdăreşti parchetul. Protejează şi obiectele electrocasnice şi de mobilier. Apoi intri în acţiune. Iată paşii pe care îi ai de făcut:

1. Şterge peretele. 2. Repară cu şmirghelul eventualele denivelări. Dacă e nevoie, foloseşte şi puţin chit. Apoi dai cu şmighel din nou. 3. Aplică apoi amorsa. 4. Aplică primul strat de lavabilă. 5. După ce se usucă, în aproximativ 5 ore, dă un al doilea strat.

Dă o tură prin magazine
Cele 5 ore în care aştepţi să se usuce vopseaua pot fi folosite într-un mod relaxant şi plăcut, la cumpărături. Nu trebuie să te îndepărtezi însă de scopul tău. Dimpotrivă. Vei achiziţiona câteva lucruri care vor contribui la schimbarea camerei tale.

Cumpără accesorii de bun-gust
O veioză, un obiect de anticariat interesant sau o plantă pot da un aer nou camerei tale. Dacă ai suficienţi bani, poţi cumpăra şi o perdea sau o draperie.
După ce aplici şi al doilea strat de vopsea, găseşti un loc potrivit pentru obiectele decorative cu care te-ai întors acasă. Şi, dacă vei considera că e necesar, poţi schimba şi locul obiectelor de mobilier prin cameră.
Vei vedea că, într-o singură zi, ai reuşit să transformi radical camera şi să ieşi din rutină.

Surse foto: deavita.fr, domozoom.com, designmag.fr, secretdechambre.com, deco-fr.net, kadences-deco.fr, fr.pinterest.com, designferia.com, iraidafurniture.com, allwomenstalk.com

Lasă un Comentariu...

*