Cum să îţi amenajezi casa ca un designer profesionist

Simţi nevoia de o schimbare, un suflu nou în casa ta? O schimbare de decor este binevenită din când în când, mai ales primăvara, când vrem să aducem veselia, soarele, lumina, culoarea în casa noastră. Dacă acest gând ţi-a surâs, dar l-ai abandonat pentru că nu dispui de un buget prea mare sau crezi că nu vei putea amenaja un decor precum un specialist, nu îţi face griji. Suntem aici pentru a îţi oferi câteva sfaturi şi trucuri prin care orice locuinţă să arate ca nouă, ca şi cum ai apelat la serviciile unui designer. Iată cum să îţi amenajezi casa ca un designer profesionist:

Cum sa iti amenajezi locuinta ca un designer profesionist 1

Picture 1 of 12

  1. Caută inspiraţia

Spre deosebire de un designer pe care l-ai angaja şi care trebuie să îţi afle gusturile, preferinţele, tu ştii aceste lucruri din start, deci ai un avantaj. Înainte să te apuci de treabă, acordă-ţi puţin timp pentru a îţi imagina cum vrei să arate locuinţa ta, fă-ţi o imagine în minte despre stilul de amenajare dorit, iar abia apoi te poţi pune la lucru, ştiind exact ce vrei. Pentru a găsi inspiraţie, caută exemple de amenajări pe internet, răsfoieşte reviste sau uită-te la emisiuni de specialitate. Nu trebuie să copiezi exact stilurile găsite, ci să te inspiri, să găseşti elementele pe care vrei să le aduci şi în casa ta.

  1. Vezi imaginea de ansamblu

Ai un anumit spaţiu din locuinţă care nu îţi place şi vrei să îl reamenajezi mai întâi? Poţi face acest lucru numai dacă schimbările pe care le aduci, piesele noi de mobilier, decoraţiunile accesoriile, se integrează armonios în încăperea respectivă. Trebuie să ţii cont de stilul amenajării, pentru ca aceasta să fie armonioasă, unitară.

  1. Decorează cu obiecte pe gustul tau

Moda în amenajări se schimbă destul de repede, asta nu înseamnă că trebuie să îţi redecorezi casa în fiecare sezon. Ţine cont de faptul că şi specialiştii în amenajări interioare aleg întotdeauna finisaje, mobilier şi accesorii care să reziste în timp. Astfel, optează pentru lucruri care ţi-au plăcut întotdeauna, nuanţe şi accesorii preferate, care nu te vor plictisi peste puţin timp. Aceasta pare o regulă banală, însă multă lume păstrează în casă obiecte decorative fie pentru că le-au fost dăruite sau pentru că sunt la modă.

  1. Combină mai multe stiluri de amenajare

Te-ai documentat în legătură cu amenajările, ai văzut exemple, dar parcă nu te poţi hotărî asupra unui stil. Ai vrea vintage, dar parcă şi modern, minimalist, dar şi boho chic. Dacă nu te poţi hotărî asupra unuia, cine spune că nu poţi combina două stiluri, aşa cum fac şi profesionişii.? Spre exemplu, stilul rustic poate fi folosit în amenajărilor  în stil modern. Există însă şi alte combinaţii de stiluri, trebuie doar să îţi pui imaginaţia la treabă.

  1. Schimbări majore cu investiţii minime

Un truc pe care îl folosesc designerii este schimbarea totală a aspectului unei încăperi, prin introducerea unui element deosebit, care să capteze atenţia. Astfel, vei da impresia unei amenajări noi, cu costuri minime. Spre exemplu, în dormitor poţi folosi un baldachin asortat perdelelor sau draperiilor, montat deasupra patului.

  1. Nu te teme de culori

Nu ştii care sunt regulile folosirii culorilor în amenajarea casei şi îţi e teamă să nu dai greş? Specialiştii te sfătuiesc să le foloseşti moderat. Începărtorii se pot limita la două combinaţii de culori aprinse, pe fondul unui decor neutru. Astfel, pentru un plus de prospeţime într-un dormitor crem, sunt suficiente un set de draperii şi cateva pernuţe decorative vernil, iar o bucătărie poate înveselită printr-o combinaţie îndrăzneaţă de faianţă multicoloră sau cu ajutorul accesoriilor colorate.

Iată câteva sfaturi simple, dar utile, prin care te poţi da o altă faţă casei tale, cu investiţii minime. Găseşte lucrurile, stilurile, culorile care îţi plac şi îmbină-le armonios, pentru a obţine casa visurilor tale!

Lasă un Comentariu...

*