Cum îţi transformi bucătăria ieftin şi rapid

Te-ai plictisit de bucătăria ta veche şi îşi doreşti s-o transformi într-un spaţiu modern, în care să intri cu drag şi în care să te simţi răsfăţată? Este mult mai simplu decât ţi-ai fi putut imagina şi nu este nici scump! Aşadar, este timpul să treci la acţiune!

Cum iti transformi bucataria ieftin si rapid1

Picture 1 of 10

Pune o lumină puternică, dar caldă
Primul şi cel mai simplu pas pe care îl ai de făcut este să scalzi bucătăria într-o lumină nouă. Un alb blând ori un gri pal sau, de ce nu?, un îndrăzneţ roz sau bleu poate face minuni. Va schimba atomosfera şi îţi va da impresia că te afli într-un spaţiu romantic şi nou. Mai mult, vei vedea că te ajută să ai mai multă inspiraţie atunci când găteşti.

Vopsește pereții sau faianţa
Albul este cel mai potrivit pentru pereții din bucătărie, deoarece creează iluzia de spaţiu. Poţi schimba lookul întregii bucătării cu un singur strat de vopsea lavabilă, fără prea mult efort.
Dacă ai faianţă, nu te gândi că trebuie s-o arunci şi să cumperi alta. Pentru că şi faianţa poate fi vopsită. Speli bine depunerile de grăsime, calcar şi praf. Aplici apoi un strat de grund. După ce acesta se usucă bine, aplici vopseaua. Dacă alegi o nuanţă mai deschisă decât cea pe care o ai deja, e nevoie să dai mai multe straturi de vopsea.

Vopsește­ dulapurile
Dacă nu ai bani sau pur şi simplu nu vrei să schimbi mobilierul de bucătărie, îl poţi face să arate ca nou doar cu pensula. Dacă ai ales albul pentru pereți, vopseaua dulăpioarelor poate fi colorată. Vei crea astfel un contrast uimitor. Poţi opta pentru vişiniu sau negru sau poţi încerca un verde crud ori un portocaliu intens. Dacă dulapurile nu sunt din lemn și nu pot fi vopsite manual, poți folosi un autocolant colorat. Ai grijă însă ca nuanţa pe care o alegi pentru mobilier să fie în armonie cu accesoriile!

Înlocuieşte mânerele dulapurilor
Este foarte simplu, nu te costă mult şi le găseşti în orice magazin de bricolaj. Deşi e o schimbare mică, efectul obţinut e impresionant. Poţi opta pentru modele clasice, din fier forjat, din lemn sau din plastic. Dacă ai însă dulapuri în culori mai puternice, poţi alege mânere din inox, lungi cât lăţimea sertarului. Inoxul va da un plus de strălucire bucătăriei.

Accesorizează-ţi bucătăria
Adaugă mici obiecte de artă, ghivece cu plante sau vaze cu flori proaspete. De asemenea, poţi opta să nu ţii ustensilele de bucătărie în dulapuri, ci la vedere. Aşezate pe un suport şic, deasupra chiuvetei sau chiar a aragazului, vei da bucătăriei tale un aer profesionist. Dacă ţi se pare că nu ai schimbat destul, poţi cumpăra o perdea nouă sau poţi înlocui jaluzelele.

Indiferent ce schimbări decizi să faci, ai grijă să nu alegi culori extravagante şi să nu încarci inutil spaţiul bucătăriei!
Scopul tău este să transformi bucătăria într-un loc proaspăt şi primitor, nu într-unul de prost gust sau excentric.

Sursa foto: projets.cotemaison.fr

Lasă un Comentariu...

*