Cum faci ca blatul din lemn masiv să reziste timp îndelungat. Grund lemn, unul din secrete

Cei care au o afacere în industria lemnului știu cât de important este ca acesta să fie tratat corespunzător pentru ca mobilierul să fie cât mai rezistent în timp.

 

Mobila din lemn masiv este tot mai căutată în ultima vreme. Stilul rustic îl regăsim în tot mai multe case de vacanță, în cabane și chiar în locuințele oamenilor. Ideea de a ne întoarce la origini ne place tot mai mult, mai ales că mobila din lemn masiv are și o eleganță aparte.

 

Desigur, aici nu vorbim în special de stilul rustic, pentru că piesele de mobilier din lemn masiv se regăsesc și în stilul industrial, tradițional, contemporan. Oamenii, în general, caută calitate atunci când vine vorba despre mobilă. Vor ceva trainic, care nu se demodează cu timpul. Caută astfel producători de mobilier din lemn masiv sau magazine de nișă de unde pot alege din game variate de produse.

 

Totuși, până ca o piesă de mobilier să ajungă la produsul finit, trebuie să treacă prin foarte multe etape. Lemnul trebuie automat tratat cu produse speciale. Sunt persoane care, spre exemplu, își doresc o masă din lemn masiv pe terasa de afară. Datorită condițiilor meteorologice, dacă masa nu este tratată corespunzător, aceasta poate suferi modificări (blatul poate crăpa, se poate îndoi, picioarele dacă sunt din fier pot rugini).

 

Așadar, pentru a obține rezistența dorită, tâmplarii trebuie să folosească printre altele și grund lemn, care are o importanță majoră.

 

Ce este grundul și de ce ce se folosește pentru mobilier

 

Grundul face parte dintr-o categorie de soluții, emulsii sau vopsele ce este utilizat ca un primer, fiind primul strat din procesul de vopsire a unui blat din lemn, scaun și așa mai departe. Acesta joacă un rol important pentru ca are capacitatea de a sigila fibra lemnului, pentru ca vopseaua să facă priză.

 

În pagina celor de la decoratorshop.ro se găsește o gamă largă de grunduri, soluții de curățare a lemnului, chit, adeziv, lac și multe altele.

 

Spre exemplu, aici veți putea găsi un grund de lemn tip impregnant incolor de la Cedria, Fondo. Acesta este pe bază de rășină acrilică ce pătrunde foarte adânc în interiorul lemnului, fapt pentru care va permite circulația umidității pe care totodată o va și regla. Un lucru important de menționat este faptul că respinge apa. Grundul de la Cedria, Fondo uniformizează nuanța lemnului și protejează foarte bine împotriva insectelor (carii de lemn). Poate trata toate tipurile de lemn, atât de la interior cât și de la exterior. Nu trebuie diluat.

Grundul se aplică direct pe lemn, după ce acesta a fost pregătit în prealabil. Acesta pătrunde în fibra lemnului pentru ca straturile de lac, baiț sau vopsea aplicate în continuare să aibă cât mai multă aderență.

 

Grundul se aplică atunci când suprafața lemnului este curată și uscată. În cazul în care lemnul este dat cu un strat de lac acesta trebuie înlăturat prin șlefuire. Se poate aplica cu pistolul, cu pensula sau cu rola. După ce s-a uscat, grundul trebuie șlefuit ușor, apoi se aplică unul sau mai multe straturi de lac pentru a acoperi suprafața. Astfel se creează un aspect elegant, dar și mult mai rezistent.

 

De asemenea, în magazinul decoratorshop.ro se mai găsește și un grund asemănător cu vopseaua, ca și consistență. Beneficiile se referă la faptul că sporește aderența vopselei pe suprafața lemnului, care astfel se șlefuiește mult mai ușor și mai neted și reduce cantitatea de vopsea aplicată ca și strat final îmbunătățind astfel randamentul.

Toate aceste categorii de grunduri se pot găsi în pagină.

 

Pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere în domeniul tâmplăriei sau este efectiv un job, trebuie să cunoască aceste particularități și să țină cont de pașii pe care trebuie să îi facă. Asta pentru a obține o mobilă de calitate timp îndelungat.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la produsele pentru lemn, accesați decoratorshop.ro.

 

 

Date de contact:

 

shop@edecorator.ro

0268 406 318

 

Lasă un Comentariu...

*