Cum creezi din dormitorul tău un loc perfect pentru relaxare: 5 recomandări

După o zi lungă și agitată, meriți să te bucuri de clipe de odihnă în confortul casei tale, iar dormitorul este locul ideal unde îți poți încărca bateriile. Tocmai de aceea este esențial să acorzi o atenție deosebită pentru amenajarea acestei camere, astfel încât să transformi cei patru pereți într-o oază de liniște și relaxare.

Aranjează-ți cel mai confortabil pat

În dormitorul tău ar trebui să te simți în fiecare moment ca într-o vacanță. Iar primul lucru către care ar trebui să îți îndrepți atenția ar fi alegerea unui pat confortabil.

 

Pentru a te bucura de un somn de calitate, ar trebui să investești în așternuturi din fibre naturale, cum ar fi cele din bumbac sau in. De asemenea, este important ca lenjeria de pat să fie schimbată la două săptămâni, pentru a reduce acumularea de bacterii și acarieni.

 

Iar pentru a avea o poziție corectă și sănătoasă în timpul somnului, ar fi ideal dacă ai alege o saltea de pat ortopedică, sau un model cu spumă de memorie.

Controlează lumina

Dacă vrei ca „relaxarea” să fie cuvântul care descrie cel mai bine dormitorul tău, atunci ar trebui să îți îndrepți atenția către fiecare detaliu care ar putea să facă diferența. Iar unul dintre aceste aspecte este iluminarea încăperii.

 

Pentru diminețile în care te trezești târziu, ar fi ideal dacă ai putea amâna întâlnirea cu primele raze ale soarelui. Așa că poți investi în jaluzele elegante, draperii sau perdele de tip blackout, care blochează complet pătrunderea luminii. În acest fel vei putea reduce intensitatea luminii în primele ore ale dimineții și te vei putea bucura de un somn liniștit.

 

În ceea ce privește iluminarea artificială, ar trebui să renunți la plafonierele sau la lămpile cu becuri expuse, care oferă o lumină aspră. Orientează-te către lămpi cu abajururi, care să disperseze lumina, sau instalează un sistem de iluminare reglabil, pentru a putea controla intensitatea luminii din cameră.

Organizează-ți cât mai bine spațiul

Dacă vrei să îți transformi dormitorul într-o oază de relaxare, ar trebui să organizezi cât mai bine spațiul de care dispui, astfel încât să te asiguri că toate suprafețele sunt curate și nu sunt ocupate de obiecte inutile.

 

Cel mai simplu mod în care poți face acest lucru ar fi depozitarea obiectelor mărunte în sertare și dulapuri. Iar dacă spațiul de care dispui nu este generos, poți alege un pat cu sertare, sau poți apela la rafturile suspendate. În acest fel vei reuși să găsești o soluție pentru a amenaja cât mai ușor dormitorul, iar astfel întreaga atmosferă va fi mult mai aerisită.

Alege culorile potrivite

Știai că somnul poate fi influențat de culorile care te înconjoară? Tocmai de aceea este ideal să alegi cu atenție culorile din dormitor. Spre exemplu, tonurile vibrante și culorile calde provoacă o stare de alertă și de concentrare, așa că nu sunt cea mai bună opțiune pentru o cameră de odihnă.

 

Specialiștii consideră că tonurile de verde și albastru sunt opțiunile potrivite pentru dormitor, pentru că sunt culori cu efect calmant. Însă, cel mai bine ar fi să alegi nuanțele în funcție de starea pe care acestea ți-o conferă.

Folosește un parfum cu efect liniștitor

Cu ajutorul unui parfum cu efect relaxant poți schimba foarte mult atmosfera din dormitor. Spre exemplu, poți opta pentru un difuzor cu parfum pe bază de lavandă sau mușețel. De asemenea, printre aromele potrivite pentru dormitor se numără și mirosul de brad sau al mugurilor de pin, cel al portocalei cu scorțișoară, sau aromele dulci de vanilie.

 

Folosirea lumânărilor în dormitor este periculoasă, așa că poți renunța la acestea și le poți înlocui cu săculeți parfumați, spray-uri cu uleiuri esențiale, sau difuzoare electrice.

 

Totodată, poți să folosești în dormitor și o aplicație sau un aparat cu zgomote de fond. Poți asculta în pat sunetul valurilor, foșnetul frunzelor, cântecul păsărilor, ploaia, sau orice alt sunet care te-ar putea ajuta să te liniștești.

 

Așadar, acestea sunt doar câteva idei pe care le poți aplica pentru a-ți transforma dormitorul într-un loc perfect pentru relaxare.

 

Lasă un Comentariu...

*