Cum amenajezi un apartament cu două camere? 5 trucuri pe care să le ai în vedere

Un apartament cu două camere poate fi o soluție potrivită pentru o familie, pentru o perioadă de timp. Cum prețul locuințelor este în creștere cei mai mulți preferă să scape de locuințele cu chirie sau de statul cu părinții în aceeași casă și de aceea încearcă o soluție ieftină și la îndemână – un apartament cu două camere.

livingUn apartament cu două camere are un living, un dormitor, baie și bucătărie. Adesea, este prevăzut și cu balcon. Un asemenea spațiu de locuit este perfect pentru o familie fără copii, însă atunci când apar copiii trebuie să apelezi la anumite trucuri de amenajare așa încât livingul să se poată transforma într-un dormitor comod.

Iată mai jos 5 trucuri pe care să le ai în vedere la amenajarea unui apartament cu două camere:

1. Alege o canapea extensibilă pentru living – dacă ai copii sau atunci când ești vizitat adesea de prieteni, livingul trebuie să se transforme într-o cameră confortabilă de dormit. Cu toate acestea, nu ai cum să așezi în living un pat matrimonial, ci ar fi indicat să alegi o canapea extensibilă, pe care o poți regăsi aici, care să fie comodă și practică atunci când livingul este de fapt un dormitor mai mare. O canapea extensibilă aduce confortul de care ai nevoie în timpul somnului mai ales atunci când are o saltea comodă. În plus, se poate strânge și astfel nu ocupă mult loc în timpul zilei, livingul păstrându-și funcționalitatea obișnuită.

2. Dormitorul – zona de relaxare perfectă. Ar fi bine să alegi un pat matrimonial care să îți aducă cel mai bun confort în timpul somnului. O saltea bună va face diferența din timpul somnului și de aceea este bine să fie aleasă cu multă grijă. De asemenea, dimensiunile patului matrimonial sunt extrem de importante. Dacă dormitorul este pentru două persoane, atunci ar fi bine să alegi un pat matrimonial de dimensiuni mai mari, iar atunci când ești singur, ar fi bine să optezi pentru o dimensiune mai mică, pentru a face economie de spațiu. Și tot în dormitor trebuie să se regăsească dressingul, zona unde să îți așezi obiectele vestimentare. Alege un dulap potrivit spațiului pe care îl ai, dar bine organizat.

3. Bucătăria – păstrează doar ceea ce este necesar! Bucătăria unui apartament cu două camere s-ar putea să nu aibă dimensiuni foarte mari și de aceea ar fi bine să alegi doar piesele de mobilier de care ai absolut nevoie. Nu alege nimic din ceea ce nu ți-ar trebui în așa fel încât să beneficiezi de cât mai mult spațiu. De asemenea, optează pentru corpurile suspendate de mobilier, zona de jos rămânând liberă și dând senzația de spațiu mai mare. Mobilierul incorporabil reprezintă un alt element pe care ar fi bine să îl ai în vedere.

4. Baia, spațiu mai mare cu ajutorul oglinzilor. Iată un truc cât se poate de eficient pentru o baie mică. Cu ajutorul oglinzilor, baia ta va arăta mai mare, însă acesta este doar un simplu truc de decor și nimic mai mult. De asemenea, ar fi bine să optezi pentru plăcile ceramice de mici dimensiuni dacă baia nu este foarte mare și să te folosești de lumini.

5. Accesoriile, prezente în toată locuința! Potrivit designerilor, accesoriile reprezintă elemente de decor cât se poate de frumoase. Cu cât vei reuși să asortezi aceste lucruri cu piesele de mobilier din fiecare cameră cu atât locuința ta va avea un farmec deosebit. Alege accesorii de bună calitate, pornind de la perdele și până la covoare sau tablouri. Nu uita de culoare, un element care va oferi casei tale un aspect de voioșie.


Lasă un Comentariu...

*