Camera copilului poate fi o provocare pentru orice părinte. Ea trebuie să fie veselă, dar în același timp relaxantă, simplă, dar în același timp complexă.
Dacă ai senzația că amenajarea și decorarea unei camere pentru copii e un lucru simplu, s-ar putea să te înșeli. Copiii sunt foarte atenți la detalii și în același timp și foarte pretențioși. Iar în momentul în care alegi să decorezi și amenajezi camera, trebuie să ții cont de mai multe aspecte: vârstă, sex și hobby-uri.
Însă, o variantă excelentă pe care designerii de interior o propun este tapetul. O cameră creată pentru copil, în care să pui tapet, o poate transforma într-o adevărată poveste.
Alege tapetul în funcție de vârsta și sexul copilului. Dacă încăperea este destinată unui bebeluș băiat poți opta pentru un tapet în nuanțe de albastru, verde, gri. Poți alege să pui tapet pe un singur perete, dacă modelul este mai încărcat sau pe toți pereții, dacă modelul este mai simplist. Pentru un bebeluș, un tapet cu nori, avioane sau stele poate fi alegerea perfectă. În cazul în care copilul este mai mare, îl poți lăsa să-ți aleagă singur tapetul. Va alege probabil personaje din desene animate sau un tapet cu figuri și obiecte preferate. Dacă vorbim despre un bebeluș de sex feminin, ai la îndemână o mulțime de nuanțe de roz, roșu, bleu, galben sau verde. Cu condiția să fie nuanțe deschise la culoare. Pentru un bebeluș fetiță, poți alege un tapet cu inimioare subtile sau cu linii, de asemenea, cu motive florale. Pentru o fetiță mai mare, tapetul perfect va fi cel cu personajele ei preferate.
Fii atentă la textura tapetului. Ține seama și de textura materialului. Poți opta pentru un tapet pe bază de hârtie, pânză, mătase sau alte texturi. Tapetul din vinil se folosește, cu precădere, acolo unde spațiul rezervat studiului, lucrului și orelor de joacă este mai important. Tapetul din hârtie se potrivește perfect în camera unde zona destinată odihnei este mai mare. O alternativă la pereții monocolori este reprezentată de tapetul cu desene clasice precum motivele florale, plantele urcătoare, jocurile geometrice, liniile verticale sau orizontale.
Este important ca obiectele de mobilier să nu fie la fel de încărcate cu desene pentru a nu obosi ochiul.De asemenea, e bine să ții cont și de piesele de mobilier pe care le ai în cameră. Ar fi bine să aibă cam aceleași culori, astfel încât să nu fie un dezastru cromatic în camera copilului. Nu uita că spațiul trebuie să fie și unul de joacă, și unul de studiu, dar și unul de odihnă. Așa că alege cu atenție tapetul.
Buna ziua ,
imi puteti spune unde pot gasi tapetul pentru amenajarea camerei copilului , poza numarul 7 !?