Cum alegi salteaua potrivită în funcție de greutate

Te-ai hotărât să investești într-o nouă saltea de pat? Probabil cel mai dificil, pentru început, este alegerea modelului de saltea care să se potrivească cel mai bine preferințelor tale. Există, desigur, o serie de aspecte de luat în considerare atunci când achiziționezi o saltea de pat nouă. Și, pentru că ne dorim ca misiunea ta să fie una ușoară, am adunat în articolul următor informațiile de care ai nevoie pentru a alege o saltea potrivită nevoilor tale, punând accentul pe unul dintre cele mai importante criterii: greutatea corpului.

Descoperă în rândurile următoare ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când mergi la cumpărături, dar și cum să alegi salteaua de pat ideală în funcție de greutate!

Cele mai importante criterii de selecție a unei saltele de pat

Înainte de a pleca la cumpărături în căutarea celei mai bune saltele de pat, este esențial să treci pe o listă cele mai importante criterii, care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru dormitorul tău. Înainte de toate, trebuie să te gândești cine este ocupantul dormitorului, dacă pe saltea vor dormi una sau două persoane, care este înălțimea și greutatea ta și a partenerului (dacă este cazul) și care sunt dimensiunile patului.

 

Și acesta este doar începutul, căci saltelele de pat prezintă o serie de caracteristici care depășesc aspectele legate de design, confort și dimensiuni. Iată care sunt cele mai importante criterii de selecția a unei saltele de pat:

Dimensiunile saltelei

Dimensiunile saltelei au o importanță atât de mare, încât au primit și nume interesante. Cu siguranță ai auzit până acum de paturi king size sau queen size, denumiri ce indică saltele de pat largi, cu un grad de confort sporit. Saltelele sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni, însă alegerea modelului potrivit are legătură atât cu dimensiunile patului, cât și cu preferințele personale. Așa că depinde doar de tine dacă alegi o saltea de pat 120×190 sau o saltea de pat 180×200, în stil king size.

Grosimea saltelei

Dacă în ceea ce privește dimensiunile gradul de libertate este mai mare, la capitolul grosimea saltelei este bine să respecți o regulă importantă: alege întotdeauna modele de saltele de cel puțin 18 centimetri grosime, care să ofere o bună susținere a coloanei vertebrale.

Nivelul de duritate

Un alt criteriu important este și nivelul de duritate. De regulă, cea mai bună saltea este cea care are un nivel de duritate mediu. Și spune asta pentru că o saltea prea moale poate agrava unele afecțiuni ale coloanei, în timp ce o saltea cu un nivel de duritate mediu poate ameliora durerile de spate.

Greutatea utilizatorului

Greutatea utilizatorului este unul dintre cele mai importante criterii de selecție. În general, saltelele cu arcuri susțin eficient diferite niveluri de greutate (acest lucru este valabil și în cazul altor tipuri de saltele), cu condiția ca grosimea acestora să fie una corespunzătoare, de minim 18-20 centimetri.

Tipul saltelei de pat

Cele mai cunoscute tipuri de saltele sunt:

  • Saltelele cu arcuri;
  • Saltele din spumă și saltele memory foam
  • Saltele din latex
  • Saltele cu apă
  • Saltele cu cameră de aer

 

Analizează caracteristicile fiecărei saltele în parte și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine preferințelor tale în materie de confort, pentru a te putea bucura de un somn odihnitor.

Cum alegi salteaua de pat în funcție de greutate?

Așa cum menționam anterior, greutatea corpului este unul dintre cele mai importante criterii de selecție atunci când vine vorba despre alegerea saltelei de pat. Greutatea corpului uman poate influența ventilație, felul în care te simți, suportul pe care-l oferă, dar și tipul de saltea pe care ar trebui să-l alegi. În funcție de greutatea corpului, este posibil să fie nevoie să alegi un anumit tip de saltea care să se potrivească caracteristicilor utilizatorilor.

  • Saltea de pat pentru greutate medie

Dacă ai o greutate medie și nu depășești 70 de kilograme, alegerea unei saltele moi nu va reprezenta o problemă. Saltelele cu spumă de memorie se potrivesc cel mai bine acestei categorii. În cazul persoanelor cu o greutate medie între 70 și 90 de kilograme, există posibilitatea unor nevoi diferite și este indicată o saltea cu straturi superioare dense, din spumă, care să amortizeze presiunea aplicată structurii saltelei.

  • Saltea de pat pentru greutate mare

Pentru persoanele cu o greutate de peste 90 kilograme sunt recomandate saltelele cu o grosime mare și un strat de spumă de cel puțin 10-12 centimetri, care să ofere senzația de moale. Dacă ești în căutarea unei saltele cu fermitate medie, stratul de spumă poate fi între 8 și 10 centimetri.

 

Ține cont de informațiile prezentate și alege salteaua de pat potrivită nevoilor tale, având întotdeauna în vedere greutatea corpului. Ție ce saltea ți se potrivește?

 

 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Lasă un Comentariu...

*