Cum alegi perdelele. 4 sfaturi pentru asortarea lor

Personalizate sau gata făcute? Drept sau pliate? Cunoașterea opțiunilor te va ajuta să decizi ce perdele sunt potrivite pentru casa ta.

Perdelele sunt mult mai mult decât simple materiale care îmbracă geamul. Ele pot forma baza întregului aspect  al camerei. Desigur, și ele sunt practice, oferind beneficii de intimitate, căldură și economisire a energiei. Cu toate acestea, cu atât de multe materiale, modele și stiluri de a alege, poate dura ceva timp pentru a găsi perdelele potrivite pentru spațiul tău.

1

Picture 1 of 10

Ține cont de necesitatea luminii. În funcție de încăperea în care vrei să pui perdele, ia  în considerare cât de multă lumină vrei să filtrezi sau cât de multă lumină vrei să aibă camera respectivă.Dacă alegi perdele pentru o zonă comună, cum ar fi o cameră de zi sau un dormitor, optează pentru perdele transparente pentru a permite mai multă lumină în spațiu.Ia  în considerare o țesătură mai greoaie într-o cameră în care vrei să ai mai multă intimitate sau mai puțină lumină naturală, cum ar fi un dormitor.

Ține cont de dimensiuni. Perdelele montate corect vor spori decorarea și vor face camera să pară mai mare. Așadar, alege perdelele pe baza următoarelor criterii:

-măsoară înălțimea de la tijă la podea înainte de a cumpăra perdele. — -alege înălțimea inelelor sau a galeriei și care este distanța dintre perdea și podea.

-când măsori lățimea ferestrei, ia în considerare spațiul ferestrei pe care vrei să-l acoperi cu perdea. Pentru un aspect drapat, perdelele ar trebui să fie de 3 ori mai largi decât fereastra. Pentru un aspect adaptat, un standard bun sunt perdelel cu 4 cm mai late decât lățimea ferestrei.

Ține cont de materiale. Atunci când alegi perdelele sau draperiile perfecte, alegerea țesăturilor este un element cheie la care trebuie să te gândești foarte bine. Determină modul în care perdeaua va funcționa într-un spațiu înainte de a te decide asupra unei țesături.Pentru un vibrații mai solare, ia în considerare o țesătură ușoară, cum ar fi bumbacul. Creează o senzație lejeră în majoritatea spațiilor.Adăugați puțină atmosferă dramatică în cameră cu materiale mai grele, cum ar fi catifeaua. Materialele grele blochează lumina și oferă o notă mai formală unui spațiu.

Ține cont de stilul camerei. După ce ai evaluat elementele de mai sus, este timpul să alegi un stil care să completeze decorul. Iată câteva idei:

-alege o culoare care să se potrivească cu cea a peretelului sau cu cea a ramelor ferestrelor.

– fii îndrăzneț și alege draperii colorate, dacă nuanțele din cameră sunt șterse.

-pentru un stil mai subtil, încearcă o perdea într-o nuanță neutră.

 

Sursă foto:pinterest.com

 

Lasă un Comentariu...

*