Cum alegi covorul potrivit pentru casa ta

Vrei să dai un alt aer casei, mai intim, mai stilat și mai familiar? Pune covoare în fiecare încăpere.

cum-alegi-covorul-potrivit

Alegerea covorului potrivit pentru fiecare încăpere a casei, poate fi o misiune delicată. Fiecare cameră are stilul ei, culorile ei și mobilierul ei. De aceea, e indicat, ca atunci când alegi covoarele să ții cont de toate aceste aspecte. Mai mult, ele au puterea de a schimba complet atmosfera dintr-un cămin. Ele dau o notă de confort și eleganță, înveselesc și aduc căldură interiorului. Ca să te bucuri de frumusețea și eleganța discretă pe care covoarele le aduc căminului tău, ține cont de câteva reguli simple atunci când le alegi.

cum alegi covorul potrivit1

Picture 1 of 10

Nu cumpăra covoare prea mari. Raportează-te la suprafața încăperii. Un covor care acoperă întreaga podea a unei camere va da senzația de prea mult, prea înghesuit, prea mic. Pentru a putea fi cu adevărat admirat și apreciat, covorul trebuie să fie vizibil în întregime, nu acoperit de mobilier. De aceea, alege  covoare care să nu depășească 50 la sută din suprafața camerei.

Alege culoarea potrivită. Covoarele sunt de multe culori și cu multe forme. În momentul în care alegi covoarele pentru casa ta, trebuie să ții cont și de dimensiunea camerelor.  În camerele de dimensiuni mici sau în camerele întunecoase alege covoare în culori pastelate, delicate. În schimb, dacă camera e mare, luminoasă, un covor închis la culoare va crea un contrast plăcut.

Creează un contrast între covor și podea. Mai exact, pentru a ieși în evidență, covorul trebuie pus pe o podea de culoare diferită. Așadar, dacă ei parchet de culoare închisă (mahon, wenge) alege un covor în culori deschise. Dacă, dimpotrivă, ai o podea deschisă la culoare covoarele în nuanțe profunde (vișiniu, bleumarin) arată spectaculos.

Respectă stilul camerei. Ce înseamnă acest lucru? Că imprimeul covorului trebuie să fie în același stil ca și camera. Dacă stilul camerei este unul rustic, alege un covor cu motive rustice. De asemenea, covoarele cu imprimeuri în stil persan sugerează eleganță clasică. Dacă locuința ta este decorată într-un stil conservator, clasic, atunci aceste covoare se potrivesc perfect interiorului tău. Locuințele decorate într-un stil modern, minimalist, au nevoie de covoare cât mai simple, unicolor, sau cu modele și imprimeuri abstracte.

Alege cu atenție locul în care plasezi covorul. Un covor deschis la culoare pus  într-o zonă circulată, cum ar fi holul sau scările, se va murdări destul de repede și nu vei fi foarte încântat. De aceea, pentru astfel de zone, e bine să alegi culori mai închise. În dormitor sau camera de oaspeți, îți poți permite să alegi culori mai deschise.

Lasă un Comentariu...

*