Cum alegi cada pentru baie

Alegerea căzii de baie este un lucru extrem de important. În primul rând că este un obiect destul de scump, trebuie să reziste pentru o perioadă lungă de timp și poate îmbunătăți aspectul general al băii.

cada de baie

Există pe piață o mulțime de modele decăzi de baie. De toate formele, mărimile și pentru toate buzunarele. Cum poți alege cada potrivită pentru baia ta? E musai să ții cont de câteva aspecte în momentul în care începi căutarea.

cada de baie 1

Picture 1 of 10

  1. Măsoară spațiul. În primul rând, trebuie să ai măsurătorile exacte pentru cadă. Trebuie să știi cât de lungă și cât de lată poate fi cada, astfel încât să se integreze perfect în spațiul dedicat ei.
  2. Hotărăște-te ce formă vrei. Există acum pe piață o mulțime de forme din care poți alege. Ai la dispoziție forma clasică, dreptunghiulară, formă rotundă sau semi-cerc, ovală și multe altele. În funcție de mărimea băii și de preferințele tale, dar și de stilul ales pentru încăpere, poți opta pentru o formă sau alta.
  3. Materialul căzii. Poate cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi cada, este materialul din care aceasta este făcută. Cele mai cunoscute materiale în fabricarea căzilor, sunt acrylul, fibra de sticlă, fanta și oțelul. Acrylul este, probabil, cel mai utilizat material în fabricarea lor. E un material ușor, foarte rezistent la șocuri și au o suprafață fină, ușor de întreținut. Fibra de sticlă este și ea, printre preferate. În comparație cu acrylul, aceasta nu este atât de rezistentă la șocuri sau la frecări. În schimb, este ușor de montat și mult mai ieftină. Fanta și oțelul sunt mai puțin cunoscute, însă sunt mai rezistente la șocuri și mult mai durabile. Spre deosebire de căzile din acryl, cele din fantă sunt mai grele și mai scumpe. Însă ele sunt și mai elegante în comparație cu celelalte.
  4. Prețul căzii. Atunci când alegi o cadă de baie trebuie să ții cont și de bugetul alocat acestui obiect. Astfel, e bine să te gândești serios dacă vrei o cadă rezistentă sau una care să se strice rapid. În funție de dorințele și așteptările tale, maeștrii susțin că ar fi bine să aloci un buget ceva mai mare pentru o cadă, deoarece este mai importantă. Trebuie să mai ai în vedere faptul că modelele foarte ieftine pot însemna cheltuieli mai mari în timp, necesitând de multe ori reparații sau poate chiar înlocuirea produsului. De aceea produsele cu prețuri după un anumit prag exprimă în acel preț calitatea produsului, adică a materialelor folosite, confortul uilizatorului, garanția produsului sau rezistența la șocuri și lovituri.

Lasă un Comentariu...

*