Culori potrivite pentru a da viaţă dormitorului

Te-ai săturat de culoarea dormitorului tău? Vrei să te trezeşti într-un loc nou, care să te inspire?Alegerea unei palete de culori este importantă atunci când decideţi ce doriţi să simţiti atunci când aveţi un moment de relaxare în cameră, înainte de culcare.

culori pentru dormitor

Dormitorul care te poate aduce mai aproape de briza mării

Dacă doriţi un efect de linişte, de calm în dormitor, atunci alegerea excelentă sunt nuanţele marine de albastru şi alb care se completează reciproc într-un stil perfect. Puteţi adăuga de asemenea, tapet cu dungi subţiri, pentru a duce mai departe acest efect, al dormitorului parcă poziţionat lângă o coastă, pe  malul mării. De efect sunt şi lenjeria de pat albă, lângă care şade o cuvertură bleumarin. Dar şi mai multe perne suprapuse, care în contrast cu nuanţele bleumarin vor crea efectul dorit.

culori pentru dormitor 10

Picture 1 of 10

Nu poţi să te gândeşti la cromatică, dacă nu ai ordine în cameră. Putem rezolva această problemă simplu: prin spaţii de stocare inteligente şi rafturi bine gândite pentru a evita senzaţia de aglomerare.

După ce ai rezolvat această problemă, e importantă şi alegerea patului. Şi dacă te bucură aspectul de lemn natural, un pat cu tăblie de lemn supradimensionat va arăta foarte bine. Amestacaţi nuc, fac şi mesteacăn cu lenjeria de pat din bumbac natural în nuanţe de gri şi alb – şi mai apoi o cuvertură cu aspect de agavă (aloe americană) şi covoare ţesute manual pentru un aspect minunat.

Dacă iubeşti dormitoarele romantice, adaugă  o notă şic otpând pentru catifea şi palete în tonuri de gri şi culoarea argintului. Fă rost de câteva obiecte vintage în stil glamour, un pat capitonat în catifea acoperit cu o cuvertură de satin. Un candelabru din sticlă poate face dintr-o cameră atracţia principală.

Amestec de turcoaz şi roz, care dă viaţă camerei

Culori inspirate din arta pop au un efect mare asupra decorului şi sunt la modă. Folosiţi nuanţa favorită de roz sau verde închis, pentru culorile din dormitor: pentru lenjerie, perne sau pentru cei mai îndrăzneţi, puteţi pune chiar un tapet în aceste culori. Amestecă două culori calde, precum turcoaz şi roz pentru a da viaţă camerei.

Îndrăzneşte  să crezi în albastru

Dă-i dormitorului tău o atmosferă proaspătă, atemporală, cu o paletă de albastru şi alb rece. Cine spune că nu putem folosi culori îndrăzneţe pentru dormitor? Dacă eşti fan adevărat de albastru, vei iubi această culoare în dormitor. Foloseşte indigo şi bleumarin, veţi vedea că le veţi putea pune în combinaţie cu orice culoare. Adaugă accesorii îndrăzneţe, şi modele de tot felul care vă inspiră, fără să vă faceţi gânduri că ar fi prea de tot

Roşu aprins – farmecul unui dormitor romantic

Ia o singură culoare şi nu îţi fie frică să o foloseşti. Alege roşu dramatic, care va încălzi camera, mai ales în cazul dormitoarelor îndreptate spre nord. Asociaţi-l cu alb în locurile în care nu vreţi să fie atât de puternic. Atenţie, trebuie să fie mai degrabă un decor modern, decât să aibă un aspect bătător la ochi, opulent. Puteţi să îi oferiţi un aspect exotic dacă adăugaţi câteva imprimeuri şi texturi luxuriante.

Joacă-te cu combinaţii pentru un dormitor care nu va fi niciodată plicitisitor

Amestecă fără teamă mai multe culori pentru a da un aer elegant dormitorului tău. Nu este vorba doar despre a arunca câteva culori fără sens, ci felul în care le utilizaţi contează. Dormitorul tău se poate transforma într-un colţişor de inspiraţie, dacă folosiţi combinaţii izbitoare de culori, ca de exemplu galben şi roz pentru a crea ceva intens şi de efect. Şi care nu va arăta niciodată plicitistor. Puneţi totul pe un fundal alb, ca paleta îndrăzneaţă de culori să aibă efectul scontat.

Lasă un Comentariu...

*