Culoarea anului 2018 în România

S-a decis Culoarea anului 2018 în România. La concurs au participat nouă designeri și arhitecți.

La acest eveniment, Culoarea Anului 2018 în România, au participat nouă arhitecți și designeri din Romania.

a1

Picture 1 of 5

Albastrul Atemporal, culoarea anului În competiție au intrat 4 culori concept la care s-a lucrat 6 luni. Au fost patru propuneri supuse la vot: Nude, Culoarea Responsabilității, Albastru Occident și Albastru Atemporal. Prin ele autorii au adus propria viziune despre ceea ce poate fi culoarea definitorie pentru țara noastră în 2018, ținând cont de specificul cultural, istoric și personalitatea comunității locale. Peste 1.100 români pasionați de design și arhitectură au votat Culoarea Anului 2018 în România și au ales Albastru Atemporal.

Care au fost echipele? Echipele care au propus culorile și au gândit conceptele ce stau în spatele lor sunt formate din: Maria Burachu, designer de obiect și Martine Claessens, designer de interior, Andrei Butușină, arhitect și Eliza Yokina, arhitect, arhitecții Eduard Baicu, Ionuț Mândrișcanu și Irina Neacșu arhitect, designer de interior și de obiect, Hamid Nicola Katrib, arhitect și designer de interior și Noha Nicolescu, designer de bijuterie și arhitect.

Concurs on-line. Timp de o lună, cele patru propuneri de culori au fost prezentate succesiv în mediul online publicului larg, iar alte două săptămâni au fost expuse pe platforma Designist.ro  dedicată designerilor, arhitecților și pasionaților de home & deco și au fost supuse votului. În total, 1.109 români și-au exprimat preferința pentru una dintre cele patru culori, iar  cele mai multe voturi, 39,22%, au fost pentru Albastru Atemporal. Celelalte voturi au fost împărțite astfel: 24,52% pentru Nude, 20,46% pentru Culoarea Responsabilității și 15,68% pentru Albastru Occident.

Albastrul atemporal, culoarea spiritualității. În arta populară românească, albastrul este considerat, cel mai adesea, simbol al spiritualității. Se asociază cu adevărul, inspirația, creativitatea, liniștea, introspecția și contemplarea. Lipsit de materialitate în sine, albastrul are potențialul de a transforma realul în imaginar. ”Am căutat o frecvență pe care a vibrat continuu, de-a lungul timpului, spiritul românesc. Am regăsit-o materializată în tradiție, de-a lungul timpului, în culoarea albastră, și am denumit-o Albastru Atemporal”, au declarat cei din echipa câștigătoare.

Care au fost celelalte echipe?Nude, echipa Martine Claessens și Maria Burachu, Culoarea Responsabilității, echipa Eliza Yokina și Andrei Butușină. Culoarea Responsabilității este compusă din albastru și nuanțe de galben-auriu.

Albastru Occident, echipa Eduard Baicu, Ionuț Mândrișcanu și Irina Neacșu

 

Sursă foto: Designist

 

 

Lasă un Comentariu...

*