Chiuvete și căzi moderne: cum să integrezi aceste elemente în designul băii tale

Stilul modern de amenajare a unei băi implică folosirea de materiale cât mai naturale în designul camerei.

Un stil modern are la bază și funcționalitatea și rezistența în timp a obiectelor sanitare. Sunt preferate elementele cu design minimalist și multifuncțional.

În același timp, se mizează pe sisteme inteligente aplicate instalației electrice și sanitare, care aduc costuri lunare mult mai mici. (baterii economice, pară de duș care face ca apa să ia forma corpului tău, vase de toaletă cu consum scăzut de apă).

            Pentru un plus de confort și un moment de relaxare în propria casă, contează și estetica băii. În continuare, vom da exemple de stiluri de amenajare interioară în care poți integra chiuvete și căzi moderne.

  1. Baia tradițională sau rustică

Pentru a obține o baie într-un stil tradițional, este indicat să apelezi cât mai mult de lemn.

Poți alege dulapuri cu picioare, confecționate în întregime din lemn. Asigură-te că sunt tratate pentru a rezista cât mai mult la umiditatea din baie. Oglinda poate avea o ramă tot din lemn, iar încăperea poate fi decorată cu plante verzi.

Mobilierul și obiectele decorative pot avea detalii tradiționale sculptate.

Pentru a deschide la culoare camera, cada și chiuveta trebuie să fie din compozit alb și, în același timp, să aibă un finisaj simplu, curat. Chiuveta poate fi plasată pe un blat alb sau poate fi din lemn, precum cadrul dulapului.

 

  1. Baia minimalistă

O baie în stil minimalist trasmite curățenie, relaxare și liniște. Finisajele trebuie să fie simple, iar paleta cromatică bazată pe culori neutre.

Dintre culori, trebuie să predomine albul, fiind posibile accente de bej sau gri. În cantități foarte mici, poți include și negru într-o amenajare în acest stil.

Albul fiind culoarea predominantă într-o astfel de baie, optează pentru nuanțe de alb „murdar”. În acest fel, culoarea deschisă a încăperii nu îți va obosi ochii.

Mobilierul trebuie să fie suspendat, la fel și vasul de toaletă. Chiuveta albă poate fi încastrată într-un blat din marmură gri, iar cada trebuie să fie spațioasă.

 

  1. Baia scandinavă

Stilul scandinav are foarte multe elemente comune cu stilul minimalist.

Pentru a se încadra în estetica scandinavă trebuie, totuși, să dai căldură spațiului. Poți să alegi mobilier din lemn, plante și un covoraș pufos pentru a obține acest aspect.

Totodată, poți alege o chiuvetă de culoare roz pal, care să se afle în armonie cu un perete, cu faianță de aceeași culoare. În acest caz, poți alege pentru baterii și decorațiuni culoarea auriu.

 

  1. Baie industrială

Stilul industiral poate fi integrat într-o baie prin pereții cu un aspect nefinisat. Poți să apelezi la un tapet cu model texturat maro pentru a obține acest look.

La fel de bine, un perete poate avea aplicată piatră decorativă. Cada poate fi albă, pentru a scoate în evidență peretele texturat din spatele său. Poți alege, dintr-o selecție de cazi moderne, una de tip insulă.

Chiuveta, de preferat din material natural gri, poate fi plasată doar pe un cadru metalic negru. Bateriile de la chiuvetă și cadă, stativele corpurilor de iluminat și rama de la oglindă trebuie să fie tot din metal negru.

Restul pereților și podeaua pot fi decorate cu finisaje din materiale naturale, cu aspect concrete (de ciment).

 

  1. Baia glam

Baia glem dorește să acorde încăperii un aspect rafinat și elegant. Iese în evidență culoarea auriu, ce poate fi regăsită chiar în cantități mari, folosind cadă și chiuvetă în această nuanță.

Finisajele trebuie să fie mereu strălucitoare, iar lustra poate să fie chiar excentrică, cu cristale.

 

Ați avut aici 5 idei de stiluri diferite de amenajare pentru băi, în care puteți integra chiuvete și căzi moderne. Dintre acestea, garantăm că cel puțin unul ți se va potrivi de minune.

Lasă un Comentariu...

*