Cele 3 stiluri de amenajări care predomină în casele românilor: contemporan, eclectic și vintage

Dacă te-ai întrebat vreodată ce stil de design ți-ar plăcea să adopți în casa ta, află că ai multe posibilități.

În casele românești, designerii au identificat trei stiluri predominante de design: Contemporan, eclectic și vintage. Însă, ele nu sunt aplicate întocmai, din cauza mărimii caselor și a trecutului încuiat, se regăsesc doar câteva elemente.

1

Picture 1 of 10

Stilul contemporan. Deși s-a crezut că interioarele moderne sunt reci și minimaliste, interioarele contemporane de astăzi sunt confortabile și primitoare fără a fi aglomerate și întunecate. Este un stil care este la fel de potrivit pentru birouri și magazine, case și apartamente. O casă în stil contemporan poate fi un refugiu liniștit și confortabil. Pentru a obține aspectul unei case contemporane, este important să respectați câteva reguli de bază. În mod fundamental, simplitatea, sofisticarea subtilă, textura și liniile curate ajută la definirea decorării stilului contemporan. Interiorul prezintă spațiu, mai degrabă decât lucruri. Concentrându-se pe culori, spațiu și formă, interioarele contemporane sunt elegante și proaspete.Culoarea în acest stil. Neutralele, negru și alb, sunt culorile principale în interiorul stilului contemporan. Paleta este adesea perforată și accentuată cu o culoare strălucitoare și îndrăzneață. Negrul este adesea folosit pentru a defini o cameră de stil contemporan. Cu pereți pictați într-o bază neutră, aveți un fundal minunat pentru accesorii îndrăznețe colorate. În cazul în care pereții și ferestrele sunt vopsite în pasteluri, podeaua și tavanul trebuie să fie neutre. Dacă un perete are o culoare strălucitoare și îndrăzneață, neutralii trebuie utilizați în orice altă parte.

Stilul eclectic. Filosofia din spatele mișcării de artă, numită stil eclectic, este simplă: combinarea elementelor sau a anumitor stiluri din diferite perioade de timp și origini diferite într-un singur proiect. Cu toate acestea, nu este neapărat să amestecăm împreună multe caracteristici ale unei astfel de varietăți de stiluri, deoarece în unele lucrări de design ar părea haotice. Dimpotrivă, stilul eclectic este mai degrabă stil armonios, în care diferite bucăți de mobilier, de exemplu, au locurile lor unice. De asemenea, toate elementele se află într-o legătură atentă cu celelalte părți ale stilului din cameră. Astfel, făcând o definiție a eclectismului putem spune următoarele: stilul eclectic este o combinație de stiluri pentru a proiecta un mediu care ar avea un aspect deosebit, un gust artistic și un element conectiv specific care ar face ca aspectul întreg al designului ca o lucrare. Există câteva caracteristici, cum ar fi mobilierul, culoarea, țesătura și finisajul, care pot face stilul eclectic ca o piesă uimitoare și completă. Această artă a dat lumii multe exemple de a crea ceva extraordinar.

Stilul vintaje. Stilul vintage este tot despre a crea un sentiment de farmec și istorie prin piese vechi eclectice. Prin adăugarea de antichități, obiecte de colecție și obiecte de vânzare imobiliară puteți dezvolta o atmosferă de epocă. Acest stil este despre îmbrățișarea lucrurilor din trecut și de a le repune în lumină așa cum sunt prin repararea sau refinisarea lor.

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un Comentariu...

*