Ce tip de parchet să alegi pentru o amenajare rustică?

De-a lungul timpului au apărut tot felul de tendințe de design interior care au cucerit de la prima vedere, așa că oamenii au încercat să își remodeleze locuințele pentru a se potrivi cu cele mai recente trenduri. Totuși, sunt multe astfel de tendințe care vin și pleacă, la fel cum există și unele tendințe de design interior care nu se demodează niciodată și nici nu cer mari eforturi din partea deținătorilor.

Astfel de tendințe sunt denumite ca fiind clasice și doar uneori se reinventează foarte puțin, atât cât să se potrivească cu trenduri mai actuale. Un astfel de design clasic este amenajarea rustică, care se extinde chiar până la parchetul cu aspect rustic. O locuință amenajată în stil rustic și complimentată de un parchet pe măsură ne duce cu gândul la timpuri îndepărtate, considerate de mulți ca fiind mai reconfortante și mai familiare din punct de vedere emoțional.

Cu ajutorul unui parchet ales cu mare atenție, este posibil să realizăm o amenajare rustică și fără să ne întoarcem prea mult în timp. Ba chiar putem îmbina stilul rustic cu unele influențe din alte tendințe. De exemplu, putem amenaja o locuință în stil predominant rustic cu accente reci și metalice ale stilului industrial. Și exemplele pot continua, dar haideți mai bine să vedem cum putem amenaja o locuință într-un stil rustic cât mai autentic și care ar fi cel mai potrivit tip de parchet.

O locuință rustică cu parchet din lemn masiv

Atunci când vorbim despre pardoseală, designul rustic ne îndeamnă să optăm pentru parchetul din lemn texturat, chiar ușor decolorat, cu un aspect vechi sau care poartă cu mândrie o uluitoare patină a timpului. S-ar putea spune că un parchet cu aspect rustic este și foarte practic. Parchetul care deja are un aspect îmbătrânit va acomoda mai bine trecerea timpului și deteriorarea inerentă. Poate că știți deja cât de greu se întreține un parchet închis la culoare, eventual cu finisaj lucios. Este dificil să ne bucurăm de o pardoseală curată și fără zgârieturi, mai ales dacă avem copii și animale de companie.

Un parchet lemn masiv cu aspect puțin îmbătrânit va ascunde foarte bine praful, murdăria și zgârieturile. Pentru a amenaja o locuință într-un stil predominant rustic, optați pentru un parchet din lemn masiv cu cât mai multe caracteristici distincte, cum ar fi noduri, texturi, culori și finisaje. Ideal ar fi să optați pentru un parchet cu plăci late, în finisaje mate sau în culori profunde, calde, pământii sau aurii. Cu un parchet masiv din stejar nu aveți cum să dați greș.

Parchetul triplustratificat introdus în amenajarea rustică

Tehnologia din ce în ce mai modernă reușește să ne ofere tot ce este mai bun și în termeni de estetică, dar și în ceea ce privește prețul și întreținerea parchetului. Un parchet triplustratificat îmbină cu iscusință atracția estetică a vechiului cu versatilitatea practică a materialelor moderne. Parchetul triplustratificat este fabricat din mai multe straturi lipite împreună în condiții atmosferice intense, ceea ce înseamnă că este mai stabil și mai puțin afectat de modificările nivelului de umiditate, spre deosebire de parchetul din lemn masiv care se va extinde și se va contracta la căldura și la frig.

Stratul superior al parchetului din lemn masiv este fabricat din lemn premium, iar astăzi, acest strat superior poate fi finisat în așa fel încât să capete estetica veche dorită. De exemplu, puteți opta pentru Dușumea Stejar Linen, parchet lemn triplustratificat 15 mm de la Kahrs, o dușumea realizată din stejar rustic, antichizată prin tratamente speciale astfel încât să arate exact ca o dușumea veche din stejar.

În cele din urmă, prin îmbinarea plăcută a parchetului cu piesele de mobilier și cu unele decorațiuni interioare, puteți crea cu ușurință o amenajare rustică, confortabilă și primitoare.

 

Lasă un Comentariu...

*