Ce să schimbi în interiorul casei tale pentru un plus de confort

Lunile de iarnă sunt perfecte dacă vrei să faci anumite renovări și amenajări în interiorul casei tale, pentru un plus de confort în locuință. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți alege să faci mai multe tipuri de lucrări și investiții sau te poți limita doar la un singur aspect. Pe lângă buget, important este și cât de  mult ești dispus să trăiești în „condiții de șantier”, deoarece un proces de renovare implică mult deranj pentru cei care locuiesc în casa unde au loc lucrări. Descoperă, mai jos, câteva schimbări pe care poți să le faci la interiorul casei tale astfel încât locuința ta să se transforme într-un spațiu mai confortabil atât pentru tine, cât și pentru membrii familiei tale.

Planul este obligatoriu

Înainte să te apuci de orice fel de lucrare, ar fi bine să îți faci un plan cât mai detaliat. Respectivul plan ar trebui să includă, printre altele, costurile pe care le vei avea cu materialele de construcție și cu echipa de lucru. De asemenea, ia în considerare și durata lucrărilor. Ai grijă să iei în calcul și elementele neprevăzute, cum ar fi anumite cheltuieli suplimentare care ar putea crește bugetul total alocat lucrărilor și amenajărilor. O soluție prin care să eviți cheltuielile suplimentare ar fi să apelezi la un consultant care să-ți realizeze un proiect de amenajări interioare pentru casa ta.

Cum adaugi mai multă căldură

În cazul în care îți dorești mai multă căldură la tine în locuință, una dintre cele mai bune variante ar fi să îți izolezi interiorul casei cu vată minerală bazaltică și vată minerală de sticlă. Cele două tipuri de vată minerală izolează eficient termic și fonic și, de asemenea, rezistă foarte bine în caz de incendiu. Experții în domeniul construcțiilor recomandă folosirea vatei minerale bazaltice pentru izolarea pardoselilor și a acoperișurilor tip terasă. Vata minerală de sticlă se potrivește mai bine pentru izolarea mansardelor și pereților despărțitori.

Variante pentru relaxare suplimentară

Există și o altă modalitate prin care poți să-ți transformi locuința într-un spațiu mai confortabil, fără să demarezi un proces complex de renovare. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ți cumperi câteva piese noi de mobilier. De exemplu, în sufragerie ai putea să-ți iei o canapea modernă sau un colțar modular, în vreme ce în dormitor o variantă ar fi să-ți înlocuiești salteaua de pat cu una care să te ajute să dormi mai bine. Pe de altă parte, în bucătărie ar merita să adaugi niște scaune de bar, pentru mai mult volum în respectiva încăpere.

 

Lasă un Comentariu...

*