Ce mobilier poate ajuta la economisirea spațiului?

Mulți oameni trăiesc în apartamente de dimensiuni mici, aspect ce-i pune în dificultate mai ales când trebuie să-și renoveze casa.

mobilier mic 8

Există însă soluții pentru orice spațiu. Iar un designeri de interior priceput îți poate oferi câteva trucuri pe care să le folosești în interesul tău. Un spațiu mic, poate fi la prima vedere un spațiu greu de amenajat. Ai nevoie de cât mai puține elemente, dar și de unele anume care să de-a senzația de spațialitate.

mobilier mic 1

Picture 1 of 10

Alege mobilier simplu, în culori deschise.

Cel mai important sfat pe care-l poate da un designer de interior este să alegi mobilier de culori deschise. Cât mai simplu, în linii drepte, simple și moderne. Cu cât mobila este mai încărcată și plină de brizbrizuri, cu atât camera va părea mai mică și mai înghesuită. În living, spre exemplu, poți alege o bibliotecă extrem de simplă, în culori nunațe de maro deschis, alb sau tonuri de gri. Dacă ți se pare prea mult un astfel de corp, te poți folosi de polițele suspendate, pe care le prinzi în perete, având astfel mai mult.

În dormitor, poți alege un dormitor simplu, de dimensiuni medii, a cărui cadru să nu fie foarte masiv. Pentru dulapul de haine, poți alege acealeași nuanțe ca și ale patului. O nuanță care se potrivește de minune cu dormitorul este albul.

Optează pentru mese extensibile. Dacă spațiul nu-ți permite să așezi o masă în sufragerie sau în bucătărie, ai la îndemână posibilitatea de a alege acele mese extensibile. Astfel, în momentul în care ai invitați, nu trebuie să-ți faci griji că nu ai unde să-i pui pe toți. Același truc îl poți folosi și la bucătărie. Știi mesele acelea mici, care se rabatează pe lângă perete? Sunt excelente pentru spațiile înguste.

Scaune pliabile. Nu te gândi la scaunele acelea de camping, mici, urâte și fără niciun aspect. Există acum pe piață, o mulțime de modele de scaune pliabile, inclusiv din lemn, pe care le poți depozita undeva și le poți folosi numai atunci când ai nevoie de ele.

Mobilier inteligent. În ceea ce privește dormitorul  copiilor, designerii au avut cele mai ingenioase soluții. De la paturi supraetajate,sub care poți plasa un birou sau un dulap, până la paturi care se transformă pe timp de zi în dulap sau se camuflează astfel încât să existe mai mult spațiu, toate sunt acum la îndemâna celor care vor să-și redecoreze dormitorul, astfel încât să nu aibă probleme cu spațiul.

Lasă un Comentariu...

*