Ce este Hygge? Iată câteva modalități de a îmbrățișa conceptul confortabil danez care uimește lumea

Dacă ai auzit și tu de Hygge și nu știi exact ce este, atunci articolul acesta este perfect pentru a te lămuri.

concept hygge

Cuvântul danez Hygge (pronunțat Hoo-ga) nu poate fi tradus într-un cuvânt unic în limba română, ci reprezintă o cultură a confortului, bucuriei și bunăstării – adesea citată drept motiv pentru care Danemarca este votată în mod regulat una dintre cele mai fericite țări din lume!

Un design hygge înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi: statul pe canapea cu cei dragi, răsfățați cu un castron uriaș de popcorn și înconjurați de lumânări parfumate, sau orice altceva care să aducă în sufrageria noastră sentimentul de fericire și liniște sufletească.

Lumânări. O lumânare simplă, pâlpâitoare, este considerată unul dintre momentele cele mai fundamentale Hygge. De îndată ce soarele apune, în casele daneze lumea începe forfota aprinderii lumânărilor, înlocuind lumina aspră a becurilor pentru a crea un refugiu confortabil departe de seara întunecată de iarnă.

Răsfăț cu o băutură fierbinte. După lumânări, lucrul cel mai asociat cu designul Hygge sunt băuturile calde. O ciocolată fierbinte, acoperită cu ciorchini de frișcă – și poate o bucată de scorțișoară pe o parte, întregește atmosfera caldă a serilor de iarnă și, care face parte din conceptul Hygge.

Reunine în jurul mesei. Nu, nu e vorba de petreceri fantezie sau zgomotoase, ci de o cină simplă, la lumina lumânărilor, alături de cei dragi. Este vorba de mâncare simplă și sănătoasă, gătită cu ajutorul celui mai apropiat și mai drag om din viața ta. Gândeștete la supe calde, fripturi și platouri, ca să nu mai vorbim de un pahar de vin  fiert, într-o atmosferă extrem de intimă.

Creează un paradis Hygge. De la pernele tricotate și furculițele cu modele, până la covoarele pufoase din piele de oaie, texturile luxoase, moi, toate adaugă o senzație confortabilă, în orice cameră. În combinație cu o lumină roșiatică sau cu una de la lumânări, conceptul Hygge depășește orice imaginație.

Înconjoară-te cu amintiri fericite. Ce modalitate mai bună de a ridica starea de spirit decât de a te înconjura cu amintiri ale celor mai fericite momente? Așadar, pune pe perete rame foto cu poze din toate momentele de viață pe care le-ai trăit. Acestea dau un farmec aparte casei, și o transformă într-un adevărat cămin, cald și intim.

Evită prezența gadget-urilor. În mod normal, în conceptul Hygge, televizorul nu face parte din designul sufrageriei, deoarece, momentele cele mai importante sunt cele petrecute socializând cu membri familiei sau cu prietenii.

Sursă foto: Chicago Tribune

Lasă un Comentariu...

*