Câteva trucuri pentru a mări vizual un apartament mic

Dacă locuiți într-un apartament sau într-o casă cu un spațiu mic și limitat și vă întrebați cum poate fi organizată și decorată bine, atunci sunteți în locul potrivit.

Apartamentul poate fi de câțiva metri pătrați, dar asta nu înseamnă că decorarea este limitată de funcționalitate. Proiectarea spațiilor mai mici, care trebuie să aibă toate funcțiile necesare, de la bucătărie până la baie, este cu siguranță o mare provocare, dar dacă doriți proiecte mai dificile, ar trebui să știți ce recomandă designerii pentru decorarea apartamentelor mici.

1

Picture 1 of 10

Deși credeți că proiectarea unui apartament mic este foarte dificil, aceste câteva sfaturi vă pot ajuta să obțineți ideea de ceea ce doriți și cum să potriviți toate aceste elemente funcționale în întregul concept și să vă transformați spațiul într-o casă confortabilă. Urmați regulile noastre și vă veți crea un refugiu perfect pentru o plăcere reală.

Utilizați mai multe surse de lumină și culori pastelate. Încercați să nu utilizați culori strălucitoare și tonuri contrastante. Pentru a crea un sentiment de cameră mare, este de preferat să folosiți o schemă de culoare deschisă, în loc de o lumină strălucitoare sau întunecată. Albul sau pastelul, cum ar fi verdele deschis, albastru deschis, rozul deschis, griul deschis și cremul, ar fi cele mai potrivite culori. Rețineți că acele culori reci (albastru) măresc spațiul vizual, iar culorile calde (portocaliu) pot face ca spațiul să pară mai mic.

Selectați cu atenție mobilierul, perdelele și culoarea ornamentelor. Orice mobilier contrastanțial va mânca spațiul în sus, făcând camera să pară mult mai mică.

Adăugați o lumină. Iluminatul este un element cheie care poate deschide spațiul, făcându-l mai luminos și mai accesibil. Luminile încorporate, lumina reflectată ascunsă sau lumina naturală a soarelui sunt cele mai potrivite pentru încăperile mici. Dacă lucrați la lărgirea vizuală a băii, încercați să faceți o fereastră în ea imediat, astfel încât o lumină naturală să strălucească. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizarea luminilor cu halogen încorporate vă va ajuta. Dacă lucrați la îmbunătățirea unei camere obișnuite și nu doriți să utilizați iluminarea încorporată, utilizați o lampă de podea. Lumina de la lampa de podea va fi reflectată din tavan, care animă camera.

Scapă de orice obiecte inutile care aglomerează camera și creează un sentiment de spațiu limitat. Cu cât există mai puține articole în cameră, cu atât spațiul va părea mai mare.

Încercați să nu folosiți obiecte mari – echilibrul este important. Chiar dacă aveți doar un obiect, deși are dimensiuni mari, cum ar fi un pian mare sau un pat king-size, camera va părea mai mică, prin urmare, utilizați obiecte de dimensiuni mici, deci camera pare mai mare. În loc de o canapea mare, utilizați o canapea medie cu câteva scaune mici sau fotolii medii pe care le puteți așeza de-a lungul peretelui și le puteți scoate ori de câte ori este necesar.

Sursă foto: pinterest.com

 

Lasă un Comentariu...

*