Camera şcolarului – idei de amenajare

Au trecut anii şi puiul nostru a absolvit grădiniţa, a renunţat la mulţimea de jucării mărunte împrăştiate prin toată casa şi ne pregătim împreună să pornim pe lungul drum al şcolii. Permanent am căutat soluţii în a depozita cât mai bine jucăriile, însă acum se impun câteva modificări, fiind nevoiţi să-i asigurăm copilului un spaţiu bine organizat şi amenajat pentru a putea învăţa.

Vom modifica total camera celui mic, transformând-o într-un loc în care spaţiul este folosit la cotă maximă, în care se poate păstra ordinea şi curăţenia.

Deciziile legate de tipul de mobilier pentru care vom opta le vom lua în funcţie de spaţiul de care dispunem şi de câţi copii împart aceeaşi cameră.

Dacă avem mai mulţi copii care vor dormi şi învăţa în aceeaşi cameră, ar fi o soluţie montarea paturilor suprapuse. Este un model practic, econisindu-se spaţiu şi fiind pe placul celor mici. Vom opta pentru un birou dublu, cu blaturi mobile, ce se poate mări în funcţie de nevoile celor mici.

Modelul de paturi suprapuse cu biroul sub forma unui blat instalat în interiorul tâmplăriei este o soluţie foarte practică. Copiii îşi vor trage birourile atunci când au de lucru şi le vor introduce la loc atunci când termină. Dacă şi scaunele vor fi pliabile, atunci spaţiul rămas liber pentru joacă sau alte activităţi va fi foarte mare. Tâmplăria acestui tip de pat este prevăzută şi cu sertare mari, în care se pot depozita rechizitele. Dezavantajul acestui tip de mobilă este că va trebiu schimbată atunci când copiii ajung în pragul adolescenţei. Cerinţele acestora nu se vor mai potrivi cu o mobilă de acest tip.

Dacă optăm pentu un birou clasic vom avea grijă ca acesta să fie bine compartimentat, putând fi folosit atât acum la începutul şcolii, cât şi mai târziu când nevoile copiilor legate de spaţiu şi depozitare sunt mai mari.

Dacă în camera copiilor vom monta paturi normale, putem opta pentru modele cu sertare  de depozitare.

Camera scolarului

Picture 1 of 10

Un loc bine stabilit vom acorda şi dulapurilor pentru hăinuţe sau jucării. Totul trebuie foarte bine organizat, astfel încât cei mici să-şi poată găsi singuri lucrurile, fiind mărişori de acum.

Pentru un aspect viu şi antrenant al camerei putem alege un mobilier în culori vesele, renunţând totuşi la desenele de pe pereţi.  De acum vom personaliza pereţii cu fişe pline de litere şi cifre sau  cu tabla înmulţirii şi formule matematice.

Oricum am amenaja camera copilului trebuie urmărit ca spaţiul să fie bine împărţit, mobilierul să ocupe cât mai puţin loc şi să fie funcţional, accesul la dulapuri şi sertare să se facă uşor, fereastra să nu fie ecranată de niciun obiect de mobilier pentru ca cei mici să beneficieze de lumină naturală, covoarele şi perdelele să fie uşor de curăţat. Toate deciziile legate de camera copiilor le vom lua împreună cu aceştia, tănând cont de preferinţele lor. Astfel vom creea un spaţiu în care le va plăcea să-şi petrecă timpul învăţând, jucându-se şi odihnindu-se, un spaţiu în care le va face plăcere să-şi invite prietenii.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*