Ustensile pentru gătit: 10 lucruri de care ai nevoie în bucătărie

În prezent, gătitul a devenit, pentru mulți dintre noi, mai mult o plăcere decât o necesitate. Și, trebuie să recunoaștem, devine puțin descurajant atunci când unele preparate nu rezultă așa cum ți le imaginai, și asta pentru că nu aveai la îndemână ustensilele necesare pentru gătit. Acesta este și motivul pentru care am conceput o listă cu ustensile pentru gătit cu care să-ți echipezi bucătăria. Iată, deci, 10 lucruri de care ai nevoie în bucătărie pentru a obține preparate demne de un masterchef!

Sursa foto: Shutterstock

1.  Cuțite

Este bine știut că orice bucătar priceput are nevoie de un set de cuțite în bucătărie. Aceste ustensile pot face o mare diferență privind timpul pe care-l petreci preparând diverse tipuri de mâncăruri. Însă, chiar dacă ni se dă impresia că avem nevoie de o gamă variată de cuțite, adevărul este că avem nevoie doar de 3: cuțitul bucătarului, indispensabil în orice bucătărie, un cuțit mare și zimțat pentru pâine și un cuțit mic pentru curățarea legumelor.

2.  Tocătoare

Orice bucătărie necesită tocătoare! Dacă ai la îndemână un tocător de plastic dur, special pentru tăierea cărnii și unul de lemn pentru tocarea diverselor fructe și legume, atunci poți spune că ai o bucătărie echipată din acest punct de vedere.

3.  Răzătoare

Îți sugerăm să-ți echipezi bucătărie cu două tipuri de răzătoare! Prima este cea clasică, cu 4 fețe, ideală pentru răzuirea celor mai diverse fructe, legume și brânzeturi, iar cea de-a doua este răzătoarea mică, mult mai practică atunci când vrei să răzuiești deasupra preparatelor. 

4.  Tel

Telul nu trebuie să lipsească din kitul rău de bucătărie. Această ustensilă este ideală pentru prepararea diverselor sosuri și a desertuilor. Asigură-te că alegi un tel cu mâner gros și lame de metal rezistente!

5.  Strecurătoare și sită

Este recomandat ca pentru echiparea bucătăriei tale să optezi și pentru aceste două ustensile indispensabile în bucătărie. Poți opta chiar și pentru o strecurătoare mai mică, pentru ceai. Strecurătoarea este extrem de utilă pentru scurgerea diverselor alimente, pe când sita poate fi folosită pentru a cerne făină, cacao sau zahăr pudră pentru preparatele de patiserie.

6.  Ustensile de lemn

Ustensilele de lemn sunt extrem de practice în bucătărie. Spre deosebire de alte ustensile din metal, lemnul are proprietăți termice speciale și este ideal pentru a fi folosit la amestecarea diferitelor tipuri de mâncare.

7.  Boluri din plastic

Chiar dacă bolurile din material ceramic sunt de efect, este ideal ca bucătăria ta să fie dotată cu un set de boluri din plastic. Acestea se dovedesc foarte utile în prepararea compozițiilor sau aluaturilor, pentru a mixa în ele sau pentru pregătirea diverselor salate. În plus, sunt și foarte ușor de mânuit!

8.  Tigaie antiaderentă

O tigaie antiaderentă dintr-un material durabil este ideală în orice bucătărie. Din kitul tău de bucătărie nu trebuie să lipsească o astfel de tigaie, numai bună pentru a prepara de la legume, până la cele mai diverse tipuri de carne.

9.  Oală antiaderentă

Din bucătăria ta nu trebuie să lipsească nici o oală sau o cratiță antiaderentă. Desigur, poți opta chiar pentru un set de oale de diferite dimensiuni, mai ales dacă știi că vei petrece suficient timp în bucătărie și gătitul este una din pasiunile tale.

10. Tăvi de copt

Tăvile pentru cuptor sunt alte ustensile de mare necesitate în bucătărie. Fie că vrei să gătești cele mai bune rețete de carne la cuptor, fie că dorești să prepari un desert pentru familie, câteva tăvi de diferite dimensiuni sunt perfecte în orice bucătărie.

Sperăm că mini ghidul nostru cu ustensile de care ai nevoie în bucătărie să îți fie util și să te inspire în cazul în care ești în căutarea unui kit sumar de bucătărie și nu știi ce să achiziționezi mai întâi! 

Lasă un Comentariu...

*