Schimbă-ți viața cu pași mici. Începe din bucătărie, pentru că iubirea trece prin stomac

Dragostea trece prin stomac, așa se spune. Este vorba nu doar despre iubirea partenerilor dintr-un cuplu. Ci și despre dragostea pentru tot ce te înconjoară și despre bucuria de a trăi, în general. În acest context, bucătăria este tărâmul în care poți schimba lucrurile. Dar, pentru a pregăti cele mai gustoase bucate, ai nevoie de un spațiu, dacă nu magic, cel puțin luminat și elegant, în care să te simți în largul tău. Un spațiu în care să experimentezi rețete și totodată să te simți răsfățat. Iată cum îți poți transforma bucătăria într-un astfel de teritoriu.

Schimba-ti viata cu pasi mici. Incepe din bucatarie, pentru ca iubirea trece prin stomac1

Picture 1 of 9

Apelează la clasicul var sau la o faianță în nuanțe deschise

Primul pas pentru a-ți transforma bucăria este să schimbi radical aspectul pereților. Dacă nu ai faianță, te poți gândi să împrospătezi totul cu o tușă de var. Albul este cel mai potrivit pentru pereții din bucătărie, deoarece creează iluzia de spaţiu. Poţi schimba înfățișarea întregii bucătării cu un singur strat de vopsea lavabilă, fără prea mult efort.
Dacă ai faianţă, nu te gândi că trebuie s-o arunci şi să cumperi alta. Pentru că şi faianţa poate fi vopsită. Speli bine depunerile de grăsime, calcar şi praf. Aplici apoi un strat de grund. După ce acesta se usucă bine, aplici vopseaua. Dacă alegi o nuanţă mai deschisă decât cea pe care o ai deja, e nevoie să dai mai multe straturi de vopsea.

Vopsește­ dulapurile
O altă schimbare o poți realiza făcând ca mobilierul din bucătărie să arate ca nou… doar cu pensula. Nu trebuie să cumperi nimic, ci numai să îndrăznești să umbli la culoare. Adică să vopsești dulăpioarele, eventual într-o culoare vie, îndrăzneață. Poţi opta pentru vişiniu sau negru sau poţi încerca un verde crud ori un portocaliu intens. Dacă dulapurile nu sunt din lemn și nu pot fi vopsite manual, poți folosi un autocolant colorat. Ai grijă însă ca nuanţa pe care o alegi pentru mobilier să fie în armonie cu accesoriile!

Pune lumina să lucreze pentru tine
Cel mai simplu pas pe care îl ai mai poți face este să scalzi bucătăria într-o lumină nouă, intensă. Un alb blând ori un gri pal sau poate chiar un roz sau bleu poate face minuni. Va schimba atomosfera şi îţi va da impresia că te afli într-un spaţiu romantic şi nou. Mai mult, te va inspira atunci când găteşti.

Accesorizează-ţi bucătăria

Pentru a aduce un pic de viață în bucătăria ta, adaugă ghivece cu plante sau vaze cu flori proaspete. Dacă nu ți se pare de ajuns, etalează-ți ustensilele de bucătărie. Aşezate pe un suport şic, deasupra chiuvetei sau aragazului, vei da bucătăriei tale un aer de bucătar profesionist. Dacă ţi se pare că nu ai schimbat destul, poţi cumpăra o perdea nouă sau poţi înlocui jaluzelele.

Indiferent ce schimbări decizi să faci, ai grijă să nu alegi culori țipătoare şi să nu supraîncarci spaţiul bucătăriei!

Ca să te inspiri, îți oferim o galerie foto cu modele moderne de bucătării minunate. Răsfață-ți privirea, caută bucătăria care ți se potrivește,  dar nu te opri aici. Neapărat, îndrăznește să fii original!

Surse foto: wikimedia.org, hbu.h-cdn.co, static.houselogic.com, hgtvhome.sndimg.com, slv.h-cdn.co, ikea.com, hgtv.com, i.ytimg.com, kitchenaid.com

Lasă un Comentariu...

*