O bucătărie modernă: Înainte și după renovare!

Bucătăria este cu certitudine locul cel mai important dintr-o locuință. Acolo petrecem momente neprețuite discutând cu cei dragi sau gătind cine memorabile. De aceea va trebui să acordăm o atenție deosebită decorării și utilării sale, mai ales dacă ne dorim o bucătărie modernă în care să ne facă plăcere să petrecem timp zilnic, chiar și atunci când trebuie să gătim.

O bucatarie moderna 1

Picture 1 of 10

Deși găsim sute de reviste sau pagini pe Internet care ne prezintă idei inovative și design-uri atractive, trebuie să ținem cont în primul rând de spațiul avut la dispoziție și de nevoile noastre personale în ceea ce privește utilarea eficientă a bucătăriei.

Spații utile pentru depozitare
Bucătăria trebuie să cuprindă o multitudine de rafturi și spații de depozitare pentru a putea găsi cu ușurință ingredientele sau ustensilele necesare atunci când avem nevoie de acestea. O bucătărie modernă trebuie să includă obligatoriu atât dulapuri și sertare poziționate pe podea cât și corpuri suspendate pentru a putea utiliza la maxim spațiul avut la dispoziție.

Spațiu eficient de lucru în bucătărie
Dacă dețineți o bucătărie mică, va trebui să țineți cont în primul rând de amenajarea unui spațiu de lucru confortabil. Cu cât veți avea mai multe suprafețe plane și blaturi cu atât procesul de preparare a alimentelor va deveni mai facil, iar electrocasnicele își vor regăsi un loc mai vizibil în care să poată fi folosite.

Dacă doriți o bucătărie modernă este bine să mergeți pe o structurare a obiectelor de mobilier și a blaturilor pe o formă asemănătoare literei L. Astfel veți avea un spațiu extins pentru tocat, gătit, sau alte activități culinare, un bar chic pentru a socializa cu prietenii și un loc elegant în care puteți servi micul dejun sau gustări savuroase.

Iluminarea adecvată este esențială
O bucătărie modernă nu poate funcționa fără iluminare adecvată. Manevrarea ustensilelor de gătit și dozajul ingredientelor necesită întotdeauna o lumină puternică și o atenție deosebită. Astfel, instalarea unor corpuri de iluminat deasupra obiectelor intens folosite precum chiuveta sau aragazul devine o necesitate. Pentru un plus de rafinament și elegantă în locurile mai puțin frecventate, puteți instala spoturi cu lumină difuză.

Mizați pe un sistem de aerisire practic
Alături de lumină, un alt aspect ce nu trebuie neglijat atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei este sistemul de aerisire. Deoarece este un loc în care se gătește frecvent și există tot felul de mirosuri sau aburi ce pot dăuna obiectelor de mobilier, este necesară instalarea unui sistem de ventilație corespunzător ce poate fi asigurat prin guri de aerisire, hote de bucătărie, etc.

Decorarea corespunzătoare a pereților
Placarea și decorarea pereților într-o bucătărie modernă are de asemenea o mare importanță. Cu cât veți avea o suprafață mai extinsă acoperită cu gresie, faianță sau piatră naturală cu atât activitățile de curățenie și întreținere vor fi mai puțin costisitoare și vor necesita o atenție mai scăzută din partea dumneavoastră. De asemenea, n aceste situații, veți fi nevoiți să zugrăviți mai rar.

Dacă doriți un look modern care să capteze atenția vizitatorilor sau dacă bugetul nu vă permite momentan o investiție prea mare, puteți opta pentru un tapet simplu sau în relief care să imite diferite structuri aflate la mare căutare (cărămidă, marmură, piatră de râu, etc). Acesta este ușor de aplicat și simplu de curățat, majoritatea modelelor de tapet moderne putând fi șterse fără probleme cu puțină apă călduță.

Lasă un Comentariu...

*