Mini-ghid de alegere a gresiei și faianței

În momentul în care vrei să îți amenajezi sau să renovezi baia, primul lucru la care te gândești este gresia și faianța. Cum ar trebui să o alegi? Ce culoare să aibă? Ce textură? Oare se va integra bine în stilul de amenajare al băii? Toate aceste întrebări ar trebui să te ajute să alegi mai ușor modele de gresie și faianță, dar de fapt, nu fac altceva decât să te zăpăcească mai tare și să nu mai știi exact ce vrei. Tocmai de aceea, am conceput un mini ghid pentru alegerea gresiei și faianței tale, indiferent dacă vorbim de cea pentru baie, bucătărie sau balcon.

Gândește-te la dimensiunea plăcilor de ceramică

Deși ai fi tentat să te gândești direct la modele de gresie și faianță, la culori și imprimeuri, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi dimensiunea lor. Dacă ai un spațiu de dimensiuni mai mari, poți opta pentru niște plăci mai mari sau cu diverse modele. În schimb, dacă te confrunți cu un spațiu mai mic, opțiunile îți sunt limitate. Pentru astfel de spații, recomandarea specialiștilor este folosirea unor plăci de ceramică mai mici. Acest lucru nu te va ajuta doar să ai o baie sau o bucătărie aspectuoasă la final, ci și să reduci pierderile de material. Gândește-te cât de multe plăci ar trebui să decupezi dacă optezi pentru cele de dimensiuni mari într-un spațiu micuț – o risipă de timp și de bani!

Alege culoarea gresiei sau a faianței

Următorul pas este alegerea culorilor. Regula spune că dacă ai un spațiu mic, ar fi bine să optezi pentru culori mai deschise, neutre, iar dacă spațiul este de dimensiuni mari, poți încerca să integrezi și culorile închise, cu mențiunea că dacă nu ai lumină naturală și alegi culori mult prea închise, s-ar putea să obții un efect sumbru și obositor. Te poți juca cu culorile și poți opta pentru un brâu decorativ sau pentru plăci ceramice în două culori pentru un plus de farmec.

Alege textura plăcilor ceramice

Îți dorești o gresie sau o faianță mată, satinată sau lucioasă? Sau poate un model cu textura pietrelor naturale ar fi mai potrivit pentru o baie rustică? Din fericire, atunci când vine vorba de culori și texturi, ai de unde alege. Important este să îți stabilești un anumit stil de amenajare și să încerci să introduci acele modele de gresie și faianță astfel încât la final să obții un rezultat spectaculos. Dacă ești o persoană neîndemânatică sau ai în familie copii mici, poate ar fi bine să eviți gresia lucioasă și să optezi pentru o gresie antiderapantă sau mată care să îți asigure ție și celorlalți membri ai familiei siguranța. Oricât de mult ne-am dori un anumit model de gresie, dacă nu sunt sigure și ne predispun la tot felul de accidente, ar fi bine să renunțăm la ele. Atât baia, cât și bucătăria sunt două spații caracterizate în primul rând printr-o umiditate mare, așa că, ai grijă să iei acest lucru în considerare atunci când alegi modele de gresie și faianță.

Nu ezita să îndrăznești, să alegi modele cât mai colorate și ieșite din comun, mai ales dacă vrei o baia sau o bucătărie cu personalitate. Dacă îți dorești ca spațiul tău să iasă în evidență prin obiectele sanitare sau obiectele de mobilier, atunci alege modele de gresie și faianță în culori neutre, care să folosească drept suport pentru restul culorilor. Important este ca la final să obții o încăpere echilibrată din punct de vedere estetic, o încăpere care să te atragă și să te relaxeze în același timp.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*