Materiale pentru mobilierul de bucătăriei. Tu știi ce să alegi?

O bucătărie elegantă și modernă trebuie să aibă un mobilier pe măsură. Este obligatoriu să fie făcut din materiale de bună calitate, rezistente la uzură, dar și cu design și culori rafinate. Foarte important este să știi când să alegi granitul sau marmura, de exemplu, și când corianul sau PAL-ul. Iată recomandările arhitecților de interior.

Materiale pentru mobilierul de bucatariei. Tu stii ce sa alegi1

Picture 1 of 10

De ce ai opta pentru PAL și MDF

În general, materialele pentru mobilierul de bucătărie se folosesc în diverse combinații. Poți alege PAL pentru lateralele dulapurilor, iar pentru fronturi, MDF placat cu material acrilic lucios sau mat, după gust. Aceste materiale rezistă la umezeală mult mai bine decât folia melaminată. O bună alegere pentru bucătărie este MDF-ul vopsit sau înfoliat. Acesta e foarte rezistent și poate fi prelucrat în forme complexe. Totodată, grație versatilității sale, MDF-ul merge de minune atât pentru un mobilier de bucătărie modern, cât și pentru unul în stil clasic.

Când și cum să folosești granitul sau marmura

Granitul este un material de bună calitate, ce poate fi foarte bine pus în evidență într-o bucătărie spațioasă. Într-un apartament mic, cu o bucătărie cât o cutie de chibrituri însă, nu este însă recomandat.

Așadar, dacă spațiul îți permite să optezi pentru granit în bucătăria ta, ai posibilitatea să alegi un blat standard, gata făcut. Ai însă și oportunitatea de a comanda unul personalizat. Tot în funcție de preferințele tale, te poți gândi la blaturi pentru bucătărie, dar și pentru baie, realizate din marmură sau travertin. Blaturile din granit, marmură sau travertin au avantajul unei rezistențe remarcabile. Pe deasupra, au și un aspect elegant. În plus, sunt foarte ușor de întreținut, cu soluții profesionale.

Când este recomandat corianul

Corianul este una dintre cele interesante inovații în domeniu și se folosește pe scară largă și în țara noastră. Corianul este  un material compus din aluminiu, polimeri acrilici și pigmenți ecologici. Este folosit foarte des pentru mobilierul de bucătărie sau de baie.

Și asta, datorită durității sale și lipsei de reactivitate față de oxidanți și majoritatea solvenților, bazelor și acizilor puternici. De aceea, se folosește ca strat de acoperire a meselor din bucătărie, ce au nevoie de curățare frecventă, cu substanțe corozive.

Pe lângă rezistența sa remarcabilă, corianul este și antibacterian. Mai mult, se găsește într-o gamă mult mai variată de culori decât alte materiale.

Așadar, piața materialelor pentru mobilierul de bucătărie este variată, deci ai de unde să alegi. Acum, că ai văzut ce avantaje prezintă fiecare material în parte, cu siguranță vei face cea mai bună alegere pentru mobilierul din bucătăria ta.
Îți oferim și o galerie foto cu bucătării rafinate și interesant mobilate, ca să te inspiri.  

Surse foto: leroymerlin.fr, fillols.org, meubledecuisine.com, static.cotemaison.fr, bebw.online.fr, materiaux-produits.com, static.cotemaison.fr, agencement-daudignan.com, crea-diffusion.com, media-cache-ak0.pinimg.com   

Lasă un Comentariu...

*