La ce Trebuie să Fii Atent Când Cumperi o Maşină de Tocat Carne

Maşina de tocat carne este printre cele mai utilizate şi comune echipamente necesare într-o bucătărie. Se poate utiliza la un număr mare de sarcini şi este de un real ajutor în prepararea reţetelor savuroase.

 

Când cumperi maşini de tocat carne, pentru a avea randament şi eficienţă, ar trebui să ţii cont de câteva aspecte importante. Astfel poţi să fii sigur că vei obţine consistenţa şi textura dorită pentru carnea tocată şi, totodată, că ai făcut o achiziţie inteligentă pentru bucătăria ta.

 

Tipuri de maşini de tocat carnea

Primul lucru pe care ar trebui să îl stabileşti când cumperi o maşină de tocat carnea este dacă aceasta ar trebui să fie manuală sau electrică. De asemenea, dacă ai ales modelul electric, va trebui să decizi ce putere trebuie să aibă, din ce material să fie realizată şi ce număr ar fi util pentru necesităţile tale.

  • Maşini manuale de tocat carnea – sunt dotate cu o manivelă care învârte un melc care trage carnea în tambur trecând-o prin cuţitul de tăiat. Sunt mici şi uşor de utilizat, de manipulat şi de depozitat. Sunt recomandate celor care toacă doar ocazional carne şi pot fi realizate din oţel inoxidabil, din fontă sau din aluminiu.
  • Maşini electrice de tocat carnea – oferă mai multe opţiuni decât cele manuale, sunt mai eficiente şi mai rapide. Datorită acestora, carnea va fi tocată mai uşor şi mult mai repede, fapt care reduce considerabil riscurile de contaminare cu bacterii. Sunt confecţionate din oţel inoxidabil şi se găsesc în diverse modele.

 

Iată la ce ar trebui să fii atent când cumperi o maşină de tocat carnea!

 

Materialul cuţitului

Materialul din care este confecţionat cuţitul condiţionează durabilitatea maşinii de tocat carnea. Acesta poate fi din:

  • Oţel carbon – este dur, rezistent în timp şi mai uşor decât cele din oţel inoxidabil. Din păcate, dacă nu este îngrijit corect poate rugini;
  • Oţel inoxidabil – este cel mai durabil şi nu rugineşte.

 

Dimensiunea plăcii de tocare

Maşinile de tocat carne au un număr (5, 8, 12, 22, 32, 42 şi chiar mai mult) care indică dimensiunea plăcii de tocare şi influenţează modul în care este mărunţită carnea. Cu cât numărul este mai mare, cu atât va fi mai mare maşina de tocat carnea şi placa de tocat şi va putea face faţă unui volum mai mare de lucru.

O maşină de tocat numărul 5 sau 8 este destinată celor care prelucrează carne doar ocazional, în vreme ce numerele mari sunt destinate uzului profesional.

 

Puterea maşinii de tocat carne

Dacă toci carne doar de câteva ori pe an, o maşină cu maxim 5 CP va fi suficientă. Însă, vânătorii sau profesioniştii vor avea nevoie de o maşină de tocat mai puternică, de peste 5 CP.

 

Tava şi tubul de alimentare

Tava este suportul pentru carnea care urmează să ajungă în tubul de alimentare şi apoi la cuţit pentru a fi mărunțită. Numărul maşinii de tocat se reflectă şi în dimensiunea tăvii şi a tubului de alimentare. Prin urmare, dacă ai de tocat cantităţi mari de carne, se recomandă să alegi o maşină electrică cu numărul de cel puţin 12.

De asemenea, o deschidere mai mare a tubului de alimentare permite utilizatorului să toace şi bucăţi mari de carne şi îl ajută să economisească timp.

 

Accesorii şi ataşamente

La achiziţionarea unei maşini de tocat carnea este important să ţii cont şi de accesoriile cu care aceasta vine. Unele modele includ mai multe plăci de tocat şi cuţite de dimensiuni variate, iar acest lucru le face mai versatile. De asemenea, accesoriile suplimentare pot facilita mărunţirea legumelor, prepararea pastelor şi a cârnaţilor.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/minced-meat-electric-meat-grinder_9131188.htm#page=1&query=grinding%20meat&position=2

Lasă un Comentariu...

*