DiY: 5 idei pentru bucătărie mică, dar frumos amenajată

Bucătăria este locul în care petrecem foarte mult timp, fie că preparăm mâncarea, fie ne adunăm cu toții în jurul mesei și stăm până seara târziu.

bucatarieCu toate că unii privesc bucătăria doar ca pe un loc de luat masa și de preparat mâncarea, alte persoane se bucură de clipele petrecute aici și creează un adevărat colț de lectură sau un loc de răsfoit ziarul ori de băut cafeaua dimineața devreme. De aceea, bucătăria trebuie să fie frumos amenajată, astfel încât să te simți aici la fel de bine sau poate chiar mai bine ca în restul locuinței tale.

Iată mai jos 5 idei pentru o bucătărie mică, dar frumos amenajată:

1. Alege electrocasnicele de care ai nevoie! Iată un prim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. Nu așeza în bucătărie electrocasnice pe care nu le folosești pentru că nu vei face altceva decât să aglomerezi foarte mult spațiul. Ai putea alege acest frigider de pe arctic.ro sau o mașină de spălat vase, cu o capacitate care să corespundă nevoilor familiei tale. De exemplu, dacă nu iubești pâinea prăjită sau nici nu optezi pentru pâinea făcută în casă, atunci nu ai de ce să așezi în bucătărie un astfel de aparat de făcut pâine sau un prăjitor. Nu îți vor fi de folos, ba mai mult vor aglomera destul de mult spațiul. Desigur, în bucătărie trebuie să se regăsească un frigider încăpător, cuptor și plită, cuptor cu microunde, ba chiar și un robot de bucătărie. Iar dacă baia din casă este și mai mică ai putea alege să așezi aici și mașina de spălat rufe, pe care o poți găsi aici, asortându-se perfect cu restul electrocasnicelor din bucătărie și putând fi ușor conectată la scurgere.

2. Ai în vedere triunghiul bucătăriei! Acest lucru este foarte important și mai ales atunci când tu gătești, acest triunghiu format din aragaz, frigider și chiuvetă trebuie să aibă laturile cât mai apropiate. Este zona în care vei petrece foarte mult timp și trebuie să te poți mișca foarte repede de la o zonă la cealalta atunci când prepari mâncarea.

3. Optează pentru mobilier incorporabil. Iată o soluție potrivită pentru bucătăriile de orice fel. Mobilierul incorporabil va ascunde electrocasnicele destul de bine și astfel totul va arăta foarte frumos. În plus, acest tip de mobilier este ceea ce se poartă în materie de design interior, în această parte a casei.

4. Bucătărie mică – dulapuri suspendate! Acest lucru este foarte util ori de câte ori beneficiezi de un spațiu foarte mic. Vei putea suspenda dulapurile în care să adăpostești tot ceea ce ai nevoie pentru prepararea mâncării și astfel vei crea mai multă zonă liberă. Cu toate acestea, ar fi bine să optezi doar pentru un număr mai mic de dulapuri și să nu le „agăți” de pereți, mai ales dacă nu îți trebuie.

5. Păstrează ordinea în bucătărie. Mai ales dacă este un spațiu mic este bine ca totul în jur să fie perfect ordonat. Cu cât va fi mai multă dezordine, cu atât vei avea senzația că spațiul este și mai îngrămădit. De aceea, este bine ca pe cât posibil să păstrezi totul la locul lui.

Lasă un Comentariu...

*