De ce ar trebui să alegi mobilă la comandă pentru bucătăria ta

Bucătăria este un spațiu cu funcționalitate practică, de aceea mobila trebuie să fie perfect adaptată pentru acest scop. Desigur, contează foarte mult și aspectul estetic, dar să nu uităm că amenajarea acestei încăperi trebuie să ne ajute în primul rând să putem prepara mâncarea în cele mai bune condiții.

Fiecare vine cu propria viziune despre bucătăria ideală, iar de cele mai multe ori, „mobila de-a gata” pe care o găsim prin magazine satisface doar în parte sau chiar deloc dorințele noastre. Din fericire, avem la dispoziția și varianta mobilei la comandă – cea mai bună soluție pentru cei care doresc să-și mobileze bucătăria după propriul gust și propriile nevoi.

Primii pași în proiectarea unei bucătării la comandă

O bucătărie la comandă trebuie să aibă la bază o schiță cu amplasarea  electrocasnicelor și a pieselor de mobilier pe care ți le dorești. Se impune apoi măsurarea spațiului, pentru că dimensiunea mobilierului se va calcula în funcție de suprafața disponibilă.

Poți cere mobila de bucătărie la comandă de la Mobilakoncept.ro, iar în doar 24 de ore vei afla cât te va costa întregul proiect, pe baza unei schițe pe care o poți încărca online. Primul pas pe care trebuie să-l faci când realizezi o schiță este să te decizi unde vrei să fie amplasate electrocasnicele mari, precum frigiderul sau aragazul. Acestea au dimensiuni fixe, iar mobila trebuie să se „plieze” în jurul lor.

O soluție inteligentă este alegerea unui mobilier care să încorporeze aceste electrocasnice, însă este important să consulți fișele tehnice ale aparatelor, pentru a te convinge că producătorii permit acest lucru.

Tipuri de bucătării mobilate la comandă

Mobila realizată la comandă îți permite să dai frâu liber imaginației, astfel că iți poți amenaja bucătăria multe moduri, total diferite de forma clasică.

  • Bucătăria în linie – este cea mai potrivită pentru spațiile mici sau înguste, pentru că permite o mai mare libertate de mișcare persoanei care gătește. Ideală în acest caz este și utilizarea corpurilor de mobilier suspendate pe perete, soluție care va crea și mai mult spațiu de manevră.
  • Bucătăria în formă de L – este cel mai des folosit model de bucătărie, fiind amplasată și o mică insulă sau o masă lângă perete.
  • Bucătăria în formă de U – necesită un spațiu generos, fiind recomandată și pentru situațiile în care este nevoie de două persoane pentru a găti în același timp. Între cele două laturi trebuie să existe un spațiu de cel puțin 1,5 metri, pentru ca persoanele care gătesc să aibă suficient loc de mișcare.
  • Bucătăria cu insulă – poate fi amenajată în spațiile mari și este soluția ideală atunci când în bucătărie gătesc mai multe persoane. Ca și în cazul bucătăriilor în U, este nevoie de mult spațiu de mișcare, așa că distanța dintre insulă și laturile bucătăriei trebuie să fie de cel puțin 1,2 metri. În funcție de preferințe, insula din mijlocul bucătăriei poate fi folosită ca loc de servit masa ori ca un mic bar. De asemenea, i se poate da și o utilitate mai practică, aici putând fi amplasată chiuveta sau plita pentru gătit.

Avantajele mobilei de bucătărie la comandă

Atunci când optezi pentru mobilă la comandă, poți alege toate detaliile și particularitățile pe care ți le dorești și astfel vei avea satisfacția că bucătăria arată exact așa cum ai visat-o.

Piesele de mobilier făcute la comandă pot masca și unele imperfecțiuni sau anumite elemente mai puțin estetice ale pereților, cum ar fi țevile de gaze sau de apă.

Nu vor rămâne spații descoperite și nici nu vei avea surpriza să constați că un anumit element nu are suficient loc în bucătărie, așa cum se poate întâmpla în cazul mobilei cumpărate din magazin.

De obicei, mobilarea unei bucătării la comandă costă mai puțin decât achiziționarea mobilei finite din magazin.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Lasă un Comentariu...

*