Cum se taie un blat de bucatarie?

Tipuri blat de bucatarie

Blatul este unul dintre elementele centrale ale unei bucatarii, avand un rol functional indispensabil: este folosit pentru gatirea si amestecarea mancarurilor, depozitarea produselor si articolelor de bucatarie etc. Bucataria este unul dintre cele mai practice spatii dintr-o locuinta, iar montarea sau inlocuirea blaturilor poate sa necesite ajustari pentru o potrivire impecabila din punct de vedere al dimensiunilor.

Pentru taierea unui blat de bucatarie, sunt necesare cateva unelte care se regasesc deja in multe gospodarii. Pe langa aceste instrumente, persoana care se ocupa de taierea blaturilor trebuie sa aplice tehnica aferenta tipului de blat, daca este cazul.

Proweststone pune la dispozitie un catalog variat de blaturi de ceramica pentru orice tip de bucatarie, indiferent de stilul de amenajare. Blaturile Proweststone se impart in urmatoarele categorii.

Blaturi de bucatarie din quartz

Quartz-ul este unul dintre materialele preferate pentru suprafetele din bucatarii si bai, datorita numeroaselor avantaje pe care le prezinta. In primul rand, blaturile de bucatarie din quartz sunt foarte usor de intretinut, fara a avea nevoie de curatare speciala si de folosirea unor detergenti agresivi. Acestea pot fi intretinute cu detergenti obisnuiti, cu apa si sapun.

Un alt atribut al acestor blaturi este rezistenta la zgarieturi si la caldura, precum si faptul ca nu se deterioreaza in timp. Fiind un material puternic, acesta sustine obiecte de greutati mari. La Proweststone sunt disponibile numeroase optiuni de blaturi de bucatarie moderne si elegante, in diferite culori si finisaje ce nu pot fi obtinute din alte materiale. De altfel, acestea pot sa imite aspectul marmurei, granitului si altor materiale.

Blaturi de bucatarie din ceramica

La fel ca si in cazul blaturilor din Quartz, cele din ceramica ofera numeroase variante de design si se incadreaza usor in diverse stiluri de amenajare. Rezista la temperaturi foarte mari, ceea ce le face ideale pentru bucatarie. Blaturile din ceramica sunt rezistente la pete si zgarieturi, avand o suprafata impermeabila. In plus, se monteaza foarte usor si constituie o solutie versatila.

Aceste blaturi se intretin simplu, fiind suficiente o carpa umeda si putin detergent pentru curatarea suprafetelor. Nu este nevoie de folosirea unor substante chimice sau de lustruire pentru a mentine aspectul de nou al acestor blaturi, fiind de ajuns produsele de curatare care se gasesc in orice casa.

Instructiuni taiere blat de bucatarie

In ceea ce priveste taierea blatului de bucatarie, aceasta se face in functie de materialul de fabricare al blatului. In linii mari, este nevoie de masurarea suprafetei destinate blatului si ulterior de marcarea decupajelor. Blatul se pune pe un banc de lucru intr-o pozitie stabila si se foloseste fierastraul circular pentru taierea la dimensunile dorite.

Lama fierastraului se pozitioneaza cu grija la inceputul liniei de taiere, iar utilizatorul trebuie sa poarte echipament adecvat de protectie. Pentru familiarizarea cu modul de taiere al fierastraului circular, utilizatorul poate sa exerseze pe bucata de blat care este in plus.

Gama diversificata de blaturi Proweststone ofera solutii moderne de amenajare a bucatariei, iar taierea blatului nu implica un proces complex, ci doar utilizarea echipamentelor si uneltelor potrivite, precum si o atentie sporita la detalii si la respectarea masurilor de siguranta.

Lasă un Comentariu...

*