Cum să îi surprinzi pe toți cei dragi cu o masă copioasă și originală

Dorești să ieși din monotonie și să îi încânți pe cei dragi cu ceva nou. Ai încercat deja o grămadă de rețete care conțin pui, porc sau vită, și parcă nimic nu mai iese în evidență. Ce rămâne de făcut?

E momentul să încerci o serie de preparate deosebite, cum ar fi cele din pește și fructe de mare. Totuși, dacă nu vrei să depui prea mult efort la risc, înainte de a începe să cauți rețete și să experimentezi în propria bucătărie, încearcă alături de familiei o cină la un restaurant cu specific pescăresc unde vei avea nenumărate opțiuni pe care le puteți testa înainte de a găti acasă. Desigur, la restaurant vei găsi în meniu preparate sofisticate și frumos asezonate, însă alimentele de bază sunt aceleași și nu îți va fi foarte greu să adaptezi rețeta posibilităților și abilităților tale în bucătărie.

Avantajele meselor bazate pe aceste alimente, pește și fructe de mare, sunt legate atât de gust și de aspect, cât și de avantajele pe care consumul lor le au asupra sănătății noastre.

O cină care va conține calamari, creveții, midii, stridii și alte fructe de mare delicioase va arăta foarte bine și va fi și un adevărat deliciu, mai ales în combinație cu un vin alt de calitate care să meargă perfect cu acea carne albă.

De asemenea, beneficiile pentru sănătate sunt numeroase, cum ar fi: reducerea tensiunii arteriale, risc scăzut de boli de inimă, îmbunătățirea funcțiilor inimii, susțin sănătatea creierului și a ochilor, mai ales la copii, oferă protecție împotriva bronșitei, atenuarea simptomelor de depresie, întărirea sistemului imunitar, prevenirea cancerului, prevenirea osteoporozei și a artitrei.

În plus, consumul de pește și fructe de mare este indicat persoanelor care doresc să slăbească deoarece aceste alimente sunt o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale, având în același timp mult mai puține calorii decât carnea roșie, spre exemplu. Conțin și acizi grași Omega-3 care au numeroase proprietăți benefice sănătății noastre.

Masa în familie nu trebuie să fie o simplă rutină, ci poate să fie o experiență inedită de fiecare dată. Cei dragi se vor bucura să vadă că dorești să le captezi atenția și să îi răsfeți cu bucate delicioase, folosite în rețete exotice și diferite.

De ce să alegi un restaurant cu specific pescăresc

Totuși, dacă nu ești un împătimit al gătitului, un restaurant cu specific pescăresc este soluția. În meniul acestui tip de local vei găsi combinații foarte reușite și rețete tradiționale românești (borș, saramură etc.), dar și rețete inspirate din bucătăriile internaționale, foarte rafinate și deosebite.

Un bucătar priceput va reuși să pună în valoare peștele și fructele de mare cu ajutorul unor garnituri potrivite, care să accentueze gusturile și aromele.

O astfel de masă nu numai că va fi foarte gustoasă și pe placul întregii familii, de la mic la mare, dar va fi și foarte aspectuoasă datorită varietății de culori și texturi ale peștelui și fructelor de mare.

Lasă un Comentariu...

*