Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a-ți lua un purificator de apă

Acorzi din ce în ce mai multă atenție modului în care te alimentezi și calității apei pe care o consumi? Ești conștient de faptul că specialiștii în nutriție ridică mereu semne de întrebare cu privire la calitatea alimentelor și a lichidelor comercializate?  Atunci trebuie să știi că există soluții eficiente pe care poți miza, pentru a folosi apa de la robinet pentru consum și gătit, fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Cele mai bune purificatoare de apă elimină majoritatea impurităților din lichidul provenit de la rețeaua publică. Astfel, consumatorii pot beneficia de avantajele apei curate, aflată la dispoziția lor,  în fiecare zi.  Iată ce trebuie să știi înainte de a achiziționa un purificator de apă și care sunt criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere, pentru a face o investiție avantajoasă.

Cum funcționează sistemele de purificare a apei

Pentru a face alegerea potrivită, trebuie sa te familiarizezi intai, cu dispozitivele de purificare a apei pe care magazinele de specialitate le comercializeaza. Iată care sunt acestea și avantajele pe care le oferă:

  • Filtre prevăzute cu cilindri de carbon – Acestea curăță apa de la robinet de impurități precum clorul sau mercurul, care îți pot pune sănătatea în pericol. Mirosul de clor al apei din rețeaua publică este unul deranjant. În plus, consumul mercurului, în cantități mari, produce riscuri majore pentru sănătatea organismului. Cu ajutorul acestor filtre, poți obține apă lipsită de gust și miros, curată, bună pentru consum.
  • Filtre cu sistem de osmoză inversă – Acestea alcătuiesc sisteme mai complexe de purificare a apei de la robinet. Lichidul este filtrat corespunzător, în cadrul unui proces care constă în patru etape. Apa de la robinet trece întâi prin două cartușe, aflate în structura filtrelor de osmoză inversă. Ulterior, are loc procesul de mineralizare a apei, iar gama de impurități eliminate din apă este mai extinsă decât cea permisă de filtrele cu cilindri de carbon. Prețul acestor sisteme este mai ridicat, însă eficiența lor este una sporită.

Modele de purificatoare disponibile pe piata

Majoritatea magazinelor care comercializează sisteme de filtrare a apei, includ în gama produselor disponibile, următoarele modele de purificatoare:

  • Cănile de filtrat apa – Acestea reprezintă cele mai simple sisteme de purificare a apei comercializate în prezent, având la bază un filtru de carbon. Recipientele respective pot fi depozitate la frigider sau la temperatura apei, pentru a avea sursa necesara de apa, in orice moment, la temperatura dorită. Poți opta pentru căni de filtrat apa de diverse dimensiuni, în funcție de necesități, iar prețul lor de achiziție este unul redus.
  • Filtre de apă cu montare pe blatul de bucătărie – Aceste sisteme de filtrare a apei sunt mai complexe și pot fi atașate robineților de bucătărie sau pot fi amplasate ca sisteme de sine stătătoare. Apa ajunge în interiorul acestor filtre, acolo unde este filtrată cu ajutorul blocurilor cilindrice de carbon. Ulterior, accesul la apa buna pentru consum se face prin intermediul duzei. Cele care sunt conectate la robinet permit consumul apei, imediat după filtrare.

Cum să evaluezi eficiența unui purificator de apă

Eficiența unui sistem de filtrare a apei constă, în mod cert, în nivelul de purificare a lichidului obținut. În plus, presiunea apei joacă un rol important în stabilirea acestui criteriu de eficiență. Iată ce trebuie să știi în acest caz:

  • Un sistem de filtrare a apei beneficiază de eficiență sporită atunci când este prevăzut cu un număr crescut de particule de carbon incluse în cartuș.
  • Purificatoarele de apă prevăzute cu mai multe etape de curățare precum prefiltrarea sau postfiltrarea sunt mai eficiente decât cele prevăzute cu un singur nivel de filtrare.
  • Sistemele de filtrare cu osmoză inversă sunt mai eficiente decât cele cu filtre duble, care sunt, în mod cert, mai performanțe decât cănile simple de filtrat apa.
  • Pentru a beneficia de eficiența maximă a sistemului achiziționat, este indicat să optezi pentru un filtru prevăzut cu o pompă, care să sporească presiunea apei.

Prin urmare, acum cunoști cele mai importante lucruri care te pot ajuta să achiziționezi un filtru de apă eficient. Sănătatea ta și a membrilor familiei tale sunt prioritare. Astfel, sistemele de curățare a apei nu fac parte din categoria produselor de pe lista de cumpărături, în cazul cărora merită să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*