Ce tip de mobilă să alegi pentru o bucatarie pe colţ

Dacă inițial bucătăriile pe colț au fost amenajate ca necesitate din considerente de spațiu, în prezent din ce în ce mai mult persoane optează pentru aceste amenajări pentru simplul motiv că acestea sunt elegante și foarte estetice. Dacă și tu ai o bucătărie pe care vrei să o amenajezi cu stil, iată câteva idei de bucătărie de colț care s-ar putea să îți fie de folos.

Ce tip de mobilă să alegi pentru o bucatarie pe colţ

Sursa foto: unsplash.com

Folosește bucătării modulare

Bucătăriile modulare sunt elemente moderne de amenajare a bucătăriilor, care aduc cu sine elemente suplimentare de estetică și confort. Ar trebui să știi că bucataria modulara este mai speciala prin prisma faptului că poate fi poziționată cu o mai mare ușurință, iar la nivel de amenajare ea suportă o multitudine de combinații.

Materialele de calitate și modul de realizare transformă bucătăriile modulare în adevărate elemente de design în jurul cărora îți poți construi un spațiu cu adevărat util, nu doar de preparare a hranei ci și la nivel de organizare.

Bucătăriile modulare oferă mai mult spațiu pentru depozitare și organizare față de bucătăriile moderne, iar acest lucru contează foarte mult mai ales în cazul camerelor care, din considerente de spațiu, par mereu dezorganizate. Astfel, bucătăriile modulare devin cu adevărat utile în cazul bucătăriilor mici, acolo unde mai greu se pot preta elementele mari de mobilier, precum insulele sau corpurile individuale de bucătărie.

Elementele de bucătărie de tip soldat

Elementele de tip soldat sunt foarte utile pentru că reușesc să îți ofere în spații relativ mici exact acele lucruri de care are nevoie bucătăria ta.într-o amenajare cu astfel de elemente poți folosi cu ușurință spațiul pentru depozitarea oricărui tip de produs, deoarece în general dulapurile de acest tip vin echipate cu elemente de închidere care contribuie la păstrarea unui mediu curat, lipsit de praf sau alte impurități. Astfel, alimentele tale sunt protejate de praf, insecte sau de umiditate, păstrând în acest fel igiena și sănătatea casei tale.

Bucătăria de colț nu suportă elemente de decor

Bucătăriile amenajate pe colț nu vor suporta foarte multe elemente de decor, iar acest lucru vine ca urmare a lipsei de spațiu. Este mai greu de amenajat o bucătărie de acest tip față de bucătăriile uzuale, însă poți găsi soluții de amenajare care vin tocmai din mobilier sau din elemente distinctive ale bucătăriei. Astfel, în loc de mic mobilier de bucătărie poți opta pentru scaune de tip bar, iar în locul plantelor decorative poți alege să folosești culori prin elemente textile (prosoape, fețe de masă sau perdele).

Pentru o bucătărie de colț alege etajere și rafturi

Pentru că bucătăriile pe colț folosesc tot spațiul de care dispune o bucătărie, este important să te folosești cât mai rațional de resursele pe care le ai. Astfel, poți încerca să mai câștigi loc prin montarea de polițe și etajere, chiar dacă acestea sunt deschise, pentru a putea depozita în siguranță produsele și ustensilele de bucătărie de care ai nevoie.

Etajerele și rafturile, ca și mobila modulară, vor ajuta prin prisma faptului că vor utiliza resursele de spațiu în plan vertical, tocmai pentru a putea câștiga cât mai mult loc în plan orizontal.

Folosește blaturi de bucătărie cu dulap

Multe dintre bucătăriile moderne includ blaturi de bucătărie din piatră naturală care nu mai sprijină pe dulapuri ci pe ziduri sau care sunt chiar suspendate sau încastrate lateral. Folosește spațiul util de sub blat și montează un dulap care să te ajute în ceea ce privește eficientizarea spațiului în bucătăria ta.

Chiar și bucătăria se poate transforma într-un spațiu de vis atunci când știi ce anume să alegi. Alege așadar să eficientizezi spațiul și să te bucuri de o bucătărie exact așa cum meriți, cu produse de bună calitate.

Lasă un Comentariu...

*