Ce presupune munca în bucătăria unui restaurant

Agitație, viteză, continuă mișcare – aceasta este atmosfera în bucătăria unui restaurant, mai ales în orele de vârf. Bucătarii și ajutoarele lor depun o muncă titanică pentru ca toți clienții să fie mulțumiți și să se întoarcă cu drag pentru a lua masa în acel local.

De foarte multe ori, personalul din bucătărie lucrează și câte zece ore pe zi, majoritatea orelor fiind petrecute în picioare, în continuă mișcare, deoarece comenzile vin pe bandă rulantă. În calitate de angajator, cel mai bun lucru pentru afacerea ta este ca echipa alături de care lucrezi să fie formată din oameni responsabili și care își iubesc meseria. Totuși, ține și de tine să oferi cele mai bune condiții de muncă și să asiguri o atmosferă frumoasă, prielnică. Aceste lucruri se vor resimți inclusiv în local, acolo unde clienții așteaptă să ia o masă copioasă, într-un timp relativ scurt.

Respectul față de angajați

Ca patron de restaurant, zilnic ești pus în fața provocărilor. Aproape în fiecare zi apare o nouă problemă pe care trebuie să o rezolvi împreună cu echipa ta. Sunt momente în care îți pierzi calmul și răbdarea, însă niciodată să nu uiți că în domeniul ospitalier toate lucrurile se fac numai alături de oameni. Acesta este motivul pentru care respectul reciproc în relația angajator-angajat trebuie să fie o valoare de bază, un principiu pe care nu trebuie să îl încalci niciodată, indiferent de ce parte te-ai afla.

O astfel de relație, construită pe respect, va asigura o atmosferă plăcută într-un mediu în care viteza de reacție și promptitudinea pot face diferența, mai ales că în prezent clienții au la dispoziție nenumărate localuri din care pot să aleagă.

Utilarea restaurantului cu echipamente de cea mai buna calitate

Clienții întotdeauna vor pune preț atât pe modul în care sunt serviți, cât și promptitudinea. Timpul este din ce în ce mai important pentru fiecare dintre noi, tocmai de aceea nu mai avem resursele necesare pentru a aștepta ore în șir pentru o cină. Înțelegând faptul că unele feluri de mâncare necesită mai mult timp pentru a fi preparate, totuși trebuie ca această perioadă de așteptare să fie rezonabilă.

Poți grăbi puțin munca în bucătărie cu ajutorul unor investiții care te vor ajuta să faci diferența. O serie de utilaje și echipamente profesionale pentru restaurant vor deveni cele mai importante ajutoare în bucătărie. Ca un exemplu concret, cuptoarele cu capacitate mai mare vor fi deosebit de utile atunci când vrei să prepare mai multe porții în același timp.

Aceste echipamente nu numai că vor scurta timpul de așteptare pentru clienți, dar vor simplifica mult și munca echipei din bucătărie, care va reuși să ducă toate sarcinile la bun sfârșit în perioade mai scurte, spre beneficiul tuturor.

Resursele pe care le folosești și modul în care le administrezi reprezintă cele mai importante elemente pentru buna funcționare a unui restaurant. Mai ales când vorbim despre resursa umană, ca patron de restaurant trebuie să fii conștient că odihna este un factor definitoriu pentru ca fiecare membru al echipei să poată munci la capacitate maximă, oferind clientului o experiență frumoasă pe care va dori să o repete. Astfel, afacerea ta va avea de câștigat prin atragerea unei clientele fidele, care va admira eforturile depuse și ambianța creată.


Lasă un Comentariu...

*