Bucătăria perfectă

Ce înțelegi tu printr-o bucătărie perfectă? Pe lângă faptul că perfecțiunea nu există, ea este subiectivă. Pentru fiecare dintre noi o imagine, un lucru este aproape perfect însă diferă valorile ce o/îl compun.

bucataria perfecta (1)

Picture 1 of 10

Din punctul meu de vedere aceasta este o bucătărie perfectă și am ca argument mai multe răspunsuri.

1. Spațiul generos. De mult timp visez la o bucătărie care să-ți permită să te miști nestingherit, să ai numeroase spații de depozitare în care să introduci mai multe seturi de pahare, veselă pentru diferite ocazii, ustensile de tot felul și aparate electrocasnice, care într-un spațiu restrâns trebuie să le ascunzi sau doar să visezi la ele.

2. Insula de bucătărie. În viziunea mea bucătăria perfectă clar trebuie să aibă o insulă, în jurul cărei te poți reuni cu familia, unde poți să-ți bei cafeaua de dimineață privind către geam, admirând peisajul, cățelul ce se joacă în iarbă sau boboci înfloriți.

3. Lumina naturală. Lumina este esențială nu doar vieții ci și pentru un spațiu de locuit. Această bucătărie perfectă este inundată din toate părțile de lumina naturală, punând în evidență și mai bine spațiul, culorile și finisajul pieselor de mobilier. Un spațiu întunecat, conștient sau inconștient, te întristează, te indispune.

4. Eleganța. Nu ai cum să negi eleganța spațiului. Atât mobilierul din lemn, cât mai cu seamă candelabrele cu ale lor șiraguri de lacrimi cristaline reușesc să ofere această eleganță suavă.

5. Contrastul. Forma tavanului ce urmărește panta acoperișului, protejat de bârnele din lemn masiv purtând tonuri ciocolată neagră intră în contrast cu griul elegant al pereților, corpurile de iluminat și imprimeul textil al scaunelor de bar. O abordare inedită și extrem de surprinzătoare.

6. Culoarea. Accentele de culoare prezente prin intermediul tapițeriei și covorului pun în evidența insula, te atrag ca un magnet și privirea îți rămâne blocată în această zonă. Nici florile nu sunt de ignorat. Nu neapărat tipul lor, cât mai degrabă culoarea ce dă naștere unei repetiții diafane. Prin intermediul acestui joc cromatic, bucătăria perfectă își pierde din sobrietatea dată de liniile clasice ale mobilierului, devenind mai blândă și mai atrăgătoare.

7. Pardoseala. Contrar așteptărilor, pardoseala nu este îmbrăcată într-un material ceramic, ce ar face viața de gospodină mai ușoară într-o bucătărie cu trafic intens, ci în lemn în tonuri calde.
Sursă foto: www.homebunch.com

Lasă un Comentariu...

*