Blaturi de bucătărie – care sunt cele mai rezistente și estetice?

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici dintr-o bucătărie, în afară de dulapuri, sunt blaturile. Alegerea blaturilor perfecte depinde de câțiva factori, cum ar fi costul, durabilitatea și designul. Blatul perfect pentru fiecare bucătărie și pentru fiecare familie este acel blat care îndeplinește cerințele și nevoile personale, și nicidecum acel blat care se află în topul tendințelor.

Altfel spus, indiferent cât de luxoasă ar fi marmura, este foarte pretențios un blat din marmură în bucătărie. Imaginați-vă cât de urât se poate păta dacă ați pus o felie de lămâie sau ați scăpat puțină cafea.

Iată câteva dintre cele mai rezistente și frumoase blaturi de bucătărie, care își merită pe deplin investiția.

Beton

Betonul este un material cu adevărat durabil. Este atât de durabil, de fapt, că poate rezista la căldură și nu se va zgâria. Dacă doriți blaturi de beton în bucătărie, nu uitați că trebuie să le sigilați în mod corespunzător și cu regularitate pentru a preveni eventualele deteriorări cauzate de apă. 

 Granit

Un material natural, așa cum este granitul, este întotdeauna o alegere excelentă. În plus, granitul vine într-o varietate de culori frumoase, așa că sigur veți găsi un model care să vă fie pe plac. De asemenea, dacă dulapurile sunt într-o stare bună și doriți să schimbați doar blatul, din nou granitul poate fi cea mai bună alegere. Este un material rezistent la căldură, la tăieturi și zgârieturi, iar cu o sigilare regulată, puteți fi sigur că veți avea blaturi grozave pentru o lungă perioadă de timp.  Puteți opta pentru servicii de montaj mobilă, pentru a beneficia cât mai rapid de o bucătărie superbă, cu blaturi noi și fără să cheltuiți o avere.

Marmura și calcarul

Deși este popular, granitul nu este singura piatră naturală care se poate folosi pentru blaturile de bucătărie. Calcarul și marmura sunt, de asemenea, alegeri excelente pentru persoanele care doresc un aspect cât mai natural și care sunt dispuse să întrețină corespunzător aceste materiale mai pretențioase. În cazul unor tăieturi mici sau zgârieturi, marmura și calcarul pot fi finisate și tratate cu ulei mineral.

 Laminat

Un număr mare de persoane aleg blaturi laminate, deoarece sunt accesibile și arată foarte frumos. În trecut, blaturile laminate păreau false și ieftine, dar acum arată mai bine ca oricând. Unele blaturi laminate se pot păta cu ușurință, așa că este bine să aveți la îndemână șervete termice și suporturi pentru oale fierbinți.

Quarț

Blaturile din quarț arată foarte asemănător cu cele din granit sau marmură, dar sunt și mai durabile. Nu numai că rezistă la căldură, dar este mai puțin probabil ca acestea să fie zgâriate sau pătate și nici măcar nu trebuie să fie sigilate. Quarțul este alcătuit din minerale, culori și rășini, care îi conferă culori vibrante și rezistență uluitoare. Un mic sfat – optați pentru margini rotunjite.

Lemn

Blaturile din lemn sunt realizate, cel mai adesea, din bucăți drepte de lemn lipite împreună. Sunt incredibil de rezistente și arată bine în majoritatea bucătăriilor. Cu toate acestea, sunt mai susceptibile de a fi zgâriate decât alte materiale și trebuie menținute în mod regulat prin șlefuirea zgârieturilor și prin aplicarea unui ulei special. De asemenea, nu uitați să folosiți un suport pentru oale fierbinți.

Oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este o alegere populară din mai multe motive. În primul rând, este extrem de durabil. Oțelul inoxidabil poate tolera temperaturi ridicate de până la 800 de grade și, deși se poate deteriora, asta se întâmplă într-un ritm foarte lent. Blaturile din oțel inoxidabil se potrivesc, de asemenea, cu o mulțime de stiluri populare de design, de la modern și industrial până la minimalist. Nu uitați să curățați blaturile din oțel în mod corespunzător – oțetul și apa vor face minuni.

Faianță

Blaturile din faianță au fost populare în anii ’70 și ’80, dar au revenit în forță in ultimii ani. Există atât de multe stiluri, dimensiuni, culori și modele diferite, încât va fi greu să alegeți.  Posibilitățile chiar sunt nesfârșite. În cea mai mare parte, blaturile din faianță sunt destul de ieftine și ușor de instalat. Plăcile de faianță sunt de asemenea rezistente la căldură, zgârieturi și pete și sunt ușor de menținut. Va trebui doar să sigilați chitul pentru a nu se deteriora din cauza apei.


Lasă un Comentariu...

*