Amenajarea unei bucătării moderne – rolul blatului și întreținerea acestuia

Bucătăria este o începere necesară și importantă în locuință, unde gospodinele prepară mâncăruri după rețete selecte sau în care se pregătesc gustări, se savurează cafeaua de dimineață ori ceaiul de seară. Cert este că trebuie să ofere confort la utilizare și totodată să asigure condițiile necesare pentru a desfășura activitățile menționate. Piesă centrală în amenajarea unei bucătării moderne, un blat de bucătărie trebuie să prezinte anumite calități și caracteristici.

Se găsesc în forme, dimensiuni, materiale și designuri din cele mai variate și sunt indispensabile în dotarea unei bucătării. Dippanels.ro a înțeles nevoia publicului de a bifa astfel de achiziții care să se plieze cât  mai bine pe nevoile proprii, astfel că își întâmpină utilizatorii cu soluții constând în blaturi de bucătărie sub diverse finisaje și de diferite caracteristici.

Alegerea blatului trebuie să se aleagă prin raportarea la nevoile celor ce se vor folosi de el și totodată având ca reper și celelalte piese de mobilier din bucătărie, la decorul încăperii. La ora actuală preferințele se îndreaptă către tentele naturale, ca de exemplu spre blaturile realizate din lemn masiv. Cât despre culoare, poate fi vorba despre nuanțe diverse ale lemnului. Opțiunile de pe dippanels.ro reușesc să răspundă cu succes preferințelor variate.

Contează enorm ca un blat de bucatarie sa fie realizat dintr-un material rezistent, estetic și totodată calitativ. În acest sens, rămâne o recomandare lemnul masiv, mai ales când vine vorba despre compoziție. Este ideal a opta pentru acesta întrucât elimină șansele de a cumpăra un produs contrafăcut, de o calitate îndoielnică.

Ce presupune întreținerea unui blat de bucătărie din lemn masiv?

Pentru articolele pe care le oferă, specialiștii Dippanels.ro oferă și sfaturi de întretinere. Astfel, pentru a menține blatul funcțional și estetic pentru un timp cât mai îndelungat, o serie de recomandări sunt menționate în rândurile de mai jos.

Rolul acestuia, pe lângă altele, este de a oferi personalitate și eleganță spațiului astfel că integrarea sa trebuie realizată având un simț estetic dezvoltat. Păstrarea acestuia într-o stare adecvată presupune realizarea constantă a unor operațiuni specifice de întreținere.

  • Pentru a evita pătarea blatului, oricând există o scurgere este necesar a o curăța și cu atât mai necesar este a face asta când este nou. În mod deosebit zona din jurul chiuvetei necesită o atenție sporită pentru că acolo umiditatea este mai mare.
  • Întrucât ca orice piesă de mobilier blatul este de asemenea supus uzării, recomandarea este de a utiliza întotdeauna un tocător pentru a pregăti mâncarea. În acest fel șansele de a păta și mutila respectivele suprafețe sunt mai scăzute.
  • De preferat este a nu utiliza soluții de curățare care pot afecta aspectul blatului, din cele dure de exemplu cum sunt cele care au în compoziție substanțe abrazive și la fel trebuie atenție și legat de accesoriile curățare (fibre aspre).
  • Întotdeauna este bine a folosi numai acele produse care au fost concepute pentru blaturi. În acest sens, respectiv pentru modelele de blaturi pe care le propune, Dippanels.ro oferă de asemenea și soluția de curățare potrivită pentru lemnul masiv.
  • Nicidecum nu este indicat a așeza vase fierbinți pe suprafața blatului din lemn și este și cazul altor surse care prezintă temperaturi ridicate. Există riscul de a deteriora sau distruge suprafața acestuia, devenind inestetic si nefunctional.
  • A nu se uita de reîmprospătarea tratamentului cu ulei când este necesar. Semnele că trebuie aplicat constau în suprafețele care prezintă semne de uzură, tocite. Iată mai departe câteva informații și cu privire la tratamentul pentru blatul de bucătărie.

Specialistii Dippanels atrag atenția asupra faptului că blatul nu trebuie tratat cu lazuri sau lacuri. În fapt acestea au tendința de a favoriza exfolierea, fisurarea sau așchierea. Va fi cu atât mai dificil a reda aspectul frumos al mobilierului ulterior, în procesul de îngrijire. În ceea ce privește blaturile din lemn masiv, mai mult ca sigur vor fi supuse mutilărilor, astfel că e de preferat a evita orice favorizează formarea de zone microbiene, un pericol pentru prepararea alimentelor.

Este foarte importantă însă uleierea blaturilor din lemn masiv, atât înainte de instalare, cât și mai târziu, când atinge un anumit nivel de deteriorare și se cere de la sine. Mai multe sfaturi legate de întreținerea blatului de bucătărie și totodată despre alegerea celui potrivit pot solicita cei interesați specialiștilor ce pot fi contactați utilizând  informațiile de pe dippanels.ro.

 

 

Lasă un Comentariu...

*