Cum să obții o amenajare bucătărie în stil eclectic

O amenajare bucătărie în stil eclectic este o combinație unică de elemente din diverse stiluri care se îmbină armonios pentru a crea un spațiu distinctiv și interesant. Dacă îți dorești o bucătărie eclectică, în acest articol îți împărtășim câteva sugestii detaliate despre cum să obții acest stil de amenajare bucătărie captivant și foarte versatil. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o bucătărie originală și atractivă din punct de vedere estetic:

Planifică spațiul

Începe prin a planifica spațiul bucătăriei tale. Stabilește dimensiunile și forma camerei, dar și amplasarea ușilor, a ferestrelor și a altor elemente arhitecturale. Această etapă te va ajuta să iei decizii în cea ce privește dispunerea mobilerului și a elementelor decorative.

Alege o paletă de culori originală

În bucătăriile eclectice, poți combina culori îndrăznețe și vibrante cu nuanțe neutre. Așadar, alege una sau două culori principale pentru a crea o bază coerentă, iar apoi adaugă accente și elemente în culori puternice. De exemplu, poți alege o paletă de culori neutre, cum ar fi alb, crem sau gri, și să adaugi accente intense de culoare, cum ar fi  turcoaz, roșu sau galben.

Alege piese de mobilier diferite

Optează pentru piese de mobilier care să reflecte stilurile diferite pe care dorești să le integrezi. Spre exemplu, poți alege un set de mobilier minimalist, dar adaugă și câteva piese vintage sau rustice pentru a aduce un aer eclectic. De exemplu, poți alege o masă modernă cu scaune retro sau un bufet din lemn vechi alături de etajere clasice.

Joacă-te cu modele și materiale

Folosește o varietate de modele și materiale pentru a adăuga un efect frumos vizual în bucătăria ta. Pentru asta, poți combina lemn cu oțel inoxidabil, sticlă cu ceramică sau beton cu piatră naturală. Acest mix de texturi și materiale va oferi un aspect captivant bucătăriei tale.

Alege electrocasnice cu design simplu

Optează pentru electrocasnice moderne, cu design minimalist, care să se potrivească în stilul general al bucătăriei. De exemplu, alege un frigider, o plită și un cuptor cu design simplu, în culori neutre sau metalice. Totodată, evită electrocasnicele cu aspect  extravagant sau greu de integrat în stilul eclectic.

Acordă atenție detaliilor

Adaugă detalii decorative pentru a completa aspectul eclectic al bucătăriei tale. Poți alege obiecte de artă, tablouri sau fotografii pentru a înfrumuseța pereții. Optează, totodată, pentru perdele colorate pentru a aduce un plus de culoare. De asemenea, poți alege veselă, tacamuri, dar și alte accesorii decorative cu design diferit.

Acordă o atenție deosebită iluminatului, deoarece acesta va influența atmosfera generală a bucătăriei tale. În stilul eclectic, iluminatul este variat și pune accent pe combinații neașteptate și elemente decorative interesante.

Iată câteva idei despre cum poți aborda sistemul de iluminat într-o bucătărie în stil eclectic:

Optează pentru candelabre și lustre

Alege un candelabru sau o lustră cu un design opulent și detaliat ca punct central al camerei. Optează pentru modele cu brațe multiple sau forme inedite, realizate din materiale precum cristal, sticlă colorată sau metal prelucrat. Acestea vor oferi o notă de rafinament și eleganță spațiului din bucătărie.

Alege corpuri de iluminat suspendate

Pendulele și lustrele suspendate sunt o alegere excelentă pentru a completa aspectul eclectic al bucătăriei tale. Astfel, poți opta pentru corpuri de iluminat cu forme neconvenționale, cum ar fi sfere din sticlă sau metal perforat, dar și cu modele sculptate. Poziționează-le deasupra insulei de bucătărie sau a mesei de servit pentru a crea un punct de interes.

Folosește lumini decorative

Poți adăuga și lumini decorative ca parte a stilului eclectic. Acestea pot fi lămpi de perete cu forme futuriste, dar și  becuri cu filament expus. Plasează-le în locuri strategice pentru a crea efecte vizuale și pentru a evidenția anumite zone sau obiecte decorative.

Combină surse de iluminat diferite

Într-o bucătărie eclectică, nu există reguli rigide în ceea ce privește iluminatul. De aceea, ești liber să combini diferite stiluri și surse de iluminat pentru a crea un aspect unic. De exemplu, poți îmbina lămpile industriale cu candelabre clasice sau poți adăuga abajururi moderne într-un cadru vintage.

Lasă un Comentariu...

*