Amenajare bucătărie mică în stil minimalist

Amenajare bucătărie: o bucătărie mică este mai dificil de menținut în ordine din cauza spațiului limitat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie frumoasă și inteligent amenajată. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta să profiți la maximum de spațiul disponibil și să păstrezi bucătăria în ordine. În acest articol vom explora împreună stilul minimalist și îți vom prezenta câteva idei de amenajare bucătărie care te vor ajuta să o păstrezi ordonată.

Iată ce trebuie să faci pentru a obține o amenajare bucătărie funcțională în stil minimalist:

Organizează eficient

Folosește organizatoare de sertare și dulapuri pentru a-ți optimiza spațiul de depozitare. Totodată, optează pentru cutii, suporturi și rafturi suplimentare pentru a-ți organiza mai bine vasele și ustensilele.

Utilizează la maximum spațiul vertical

Profită de spațiul vertical prin instalarea unor polițe sau cârlige pe perete pentru a-ți depozita oalele, tigăile, ceștile și alte ustensile suspendate. Poți folosi, de asemenea, magneți de perete pentru a-ți ține cuțitele în siguranță și la îndemână.

Folosește doar ce-ți trebuie

Evită să aduni prea multe ustensile, vase și aparate de bucătărie. Păstrează doar pe acelea de care ai nevoie în mod regulat și depozitează în altă parte lucrurile pe care le folosești mai rar.

Folosește inteligent spațiul de depozitare

Folosește cuțite și ustensile multifuncționale care ocupă mai puțin spațiu. Poți utiliza, de asemenea, cutii pliabile pentru a economisi spațiu în dulapuri.

Utilizează creativ  spațiul de lucru

Dacă ai un blat de lucru mic, poți folosi un suport de perete pliabil pentru a-ți crea un spațiu de lucru suplimentar.

Alege  practic

 Optează pentru electrocasnice și ustensile de bucătărie care pot fi depozitate ușor. Există o varietate de aparate de bucătărie pe piață care sunt concepute special pentru spațiile mici.

În ceea ce privește estetica stilului minimalist, culorile potrivite sunt cele care creează o atmosferă simplă, curată și ordonată. Prin urmare, albul este o alegere clasică și populară în designul minimalist. Această culoare oferă un aspect luminos și curat. Poți opta pentru alb atât pentru pereți, cât și pentru mobilierul și accesoriile bucătăriei.

Totodată,  nuanțele de gri, precum gri deschis sau argintiu, adaugă eleganță și rafinament unei bucătării minimaliste. Astfel, poți vopsi pardoseala în nuanțe de gri, în timp ce pereții îi poți păstra albi.

O altă culoare, de dată aceasta îndrăzneață și sofisticată, care va adăuga un contrast puternic și un aspect modern unei bucătării minimaliste este negrul. O poți utiliza pentru anumite elemente de mobilier.

Dacă vorbim de materiale, pentru amenajarea unei bucătării mici în stil minimalist îți recomandăm să alegi materiale și culori care creează un aspect simplu, curat și ordonat. Iată câteva sugestii:

Culoarea albă sau culori neutre

Poți opta pentru un design în totalitate alb sau poți combina albul cu alte culori neutre, precum nuanțe de gri sau bej.

Mobilier cu linii simple

Alege piese de mobilier cu linii simple și forme geometrice. De asemenea, evită ornamentele excesive sau detaliile complicate.

Blaturi și dulapuri cu finisaj lucios

Blaturile și dulapurile cu finisaj lucios reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare. Așadar, alege blaturi și dulapuri din lemn laminat sau din materiale precum sticla sau metalul.

Pardoseală simplă

 O pardoseală simplă și uniformă va completa aspectul minimalist al bucătăriei tale. Așadar, alege podele din lemn, parchet laminat sau gresie de culoare deschisă. Evită însă modelele aglomerate.

Suprafețe netede și ușor de curățat

Asigură-te că materialele pe care le alegi sunt ușor de curățat – evită suprafețele delicate care se pot murdări sau deteriora ușor.

Și pentri a adăuga puțină strălucire, poți integra accente de sticlă și metal în bucătărie. Așadar, folosește aceste materiale pentru chiuvetă, robineți, electrocasnice sau obiecte decorative.

Lasă un Comentariu...

*