Ai nevoie de ajutor pentru decorarea mesei de Crăciun? 3 sfaturi pentru reușită garantată

De câțiva ani încoace, auzim pretutindeni cuvântul danez Hygge, pronunțat simplu hoo-ga. Iată că acest cuvânt atât de popular este atribuit acelui sentiment care provine din plăcerea sinceră de a face momentele obișnuite mai semnificative, mai frumoase și mai speciale. Acum că știm ce înseamnă acest cuvânt, poate că ar trebui să aducem puțin Hygge în fiecare zi din viața noastră. Și, pentru că urmează sărbătorile, cu atât mai mult ar trebui să încercăm să aducem Hygge în viața noastră și să oferim și celor din jur experiențe minunate. Cu toate că acest concept de origine daneză este destul de dificil de descris, îl simțim din prima clipă.

Ai nevoie de ajutor pentru decorarea mesei de CrăciunAtunci când intrăm în casa cuiva și suntem întâmpinați într-o atmosferă caldă, primitoare, relaxantă, suntem învăluiți de Hygge, adică de o stare plăcută și de un sentiment de mulțumire. Mai presus de toate, Hygge ne învață să trăim simplu și confortabil, punând mai degrabă accentul pe ceea ce avem deja în loc să cumpărăm și mai multe lucruri. Iar de sărbători, puteți aduce un pic de Hygge în propria casă. Cheia este să folosiți ceea ce aveți deja și să nu uitați că ospitalitatea este cea mai importantă.

Iată câteva moduri prin care puteți aduce un pic de Hygge în casă și la masă în acest sezon de sărbători:

Pregătiți masa

Pentru că toți oaspeții se vor aduna la masă, cu atât mai important este să decorați masa și să acordați atenție detaliilor. Pentru un decor de poveste, care să evoce sentimente familiare și amintiri din vremuri trecute, ar fi foarte bine să serviți preparatele în vase vechi, primite cadou sau moștenite. Dacă nu aveți suficiente vase, puteți folosi măcar un bol sau un platou. Prăjiturile servite pe un platou pe care îl aveți din copilărie, cu siguranță, vor evoca tot felul de amintiri. Un runner de masă sau șervețele realizate dintr-un material vechi reprezintă iarăși o modalitate de a aduce un pic de Hygge la masă. Deși atenția la detalii este necesară, Hygge nu înseamnă lux și veselă modernă, așa că nu faceți imposibilul pentru a asorta vesela, ci amestecați și asortați vasele vechi cu vesela modernă, cu șervețele textile și cu o față de masă veselă. În magazinul euroartonline.ro veți găsi fețe de masă și materiale textile cu tematica Crăciunului pentru un decor de sărbătoare.

Ieșiți la plimbare

Dacă simțiți stresul și agitația specifice pregătirilor de sărbători, atunci cu atât mai mult ar trebui să ieșiți la o plimbare și să trageți în piept aerul proaspăt de iarnă. Și, cât timp sunteți la plimbare, uitați-vă în stânga și în dreapta pentru a aduna câteva ornamente naturale cu care puteți decora casa și masa de Crăciun. Câteva crenguțe de brad, ace de pin, conuri sau doar simple crenguțe uscate sunt excelente pentru a crea un decor minunat. De exemplu, puteți realiza o ghirlandă din ramuri proaspete de chiparos sau brad. Veți aduce astfel natura la masă, precum și un parfum subtil cum doar natura are. Așadar, ieșiți la o plimbare și nu uitați să vă puneți foarfecele în buzunar. Căutați culoare și textură și tăiați acele crenguțe care credeți că v-ar aduce o notă plăcută pe masa de sărbătoare. Câteva crenguțe uscate pot fi rapid împodobite cu decorațiuni de Crăciun pe care le găsiți pe euroartonline.ro. Iată doar cât de simplu este să vă animați masa de sărbătoare.

Nu în ultimul rând, reduceți intensitatea luminii și folosiți mai degrabă un amestec de lumânări așezate pe toată lungimea mesei. Alături de lumânări, veiozele și lampadarele vor asigura o ambianță intimă, potrivită pentru povestit sau servit un desert după o masă copioasă.

Lasă un Comentariu...

*